Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

mr sonucum

Doktor Bey 9 ay önce ilk atağım olan sol gözde görme kaybı yaşadım.Vakit kaybetmeden 2-3 gün içerisinde iyi bir hastanede ilaçlı mr çekildim.Mr sonucumda ''sol optik sinirde yüksek sinyal artmış olup postkontrast serilerde ilaçlanma olmamıştır.her iki hemisferde subkortikal ve periventriküler derin beyaz cevherde korpus kallozuma dik yerleşimli ovoid konfigürasyonda kontrast tutan lezyonlar mevcuttur.'' ibaresi vardı.Doktor Bey ben ilk defa gözümle ilgili bi problem yaşamıştım. fakat merak ettiğim sorunum ( o an görme kaybı yaşıyordum çünkü) sol gözde görme kaybı olarak atak geçiriyor olduğum halde neden mr da ilaç tutmadı. bunu anlayamadım.hala görmem tam düzelmedi üstelik.

12 Ekim 2015 14:27
Uzm. Dr. Şakir Çankaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Şakir Çankaya tarafından cevaplandı.

ms mi

merhaba hocam 3,5 aylık hamile iken 15 gün içerisinde yavaş yavaş halsizlik konuşma bozukluğu ve yürüyememe gibi şikayetlerim başladı.şuan 8 aylık hamileyim ve konuşamıyorum, ellerimi ayaklarımı kullanamıyorum, halsizlik denge bozukluğu var. bir çok hastaneye gittim ve yattım. MS üzerine yoğunlaşıldı atak yok denildi, ama beyinde lezyonlar varmış.prednol kullanıyorum.ve SEP sonucum fasikulus gracilis ve kuneatusta solda ileti yavaşlaması çıktı. VEP sonucu sağdan 88 msn latanslı 12 mikrovolt amplitüdlü, soldan 88 msn kayıtlanmıştır.ama BOS ıg G ındexı 0,79, serum albumın 3,5 , bos albumın 236 yazıyor.en son olası ms denildi. bos ta oligoklonal bantlar gözlenmiştir.serum ve bos ta eşlenmiş bantlarda mevcuttur tazıyor.hamileliktedn dolayı 10 d...

17 Haziran 2014 11:37
Uzm. Dr. Şakir Çankaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Şakir Çankaya tarafından cevaplandı.

uyuşmalar

merhabalar, boynumu öne doğru eğince elektriklenme oluyordu akabinde uyuşmalar. ilk zamanlar daha yoğunluktaydı 1 ay kadar hiç geçmedi su anda devam ediyor sikayetlerim tam olarak geçmiş değil kan tahlili sonucu b12 vitamin eksikliğinden dolayı olacağını söyledi dahiliye doktorum. kan degerim 99'tu. nöroloji uzmanına gittim daha sonra ms olabileceğini söyledi ve mr çekildi b12 eksikligi uyuşma,karıncalanma vb tarzında sikayetler yapabilir mi acaba?tesekkürler.

15 Ocak 2014 18:12
Uzm. Dr. Şakir Çankaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Şakir Çankaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube