Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ms ağrılar

Hocam 4 yıl önce çekilen mr sonucunda ms şüphesi ile takip ediliyorum.mr görüntülerinde değişiklik olmamsına ve atak geçirmemiş olmama rağmen özellikle batıcı ve yanıcı tip sol tarafımdaki ağrılarda çok belirgin artılş var doktorum atak geçirmeden ilaca başlamanın doğru olmadığını söylüyor bu ağrılar beni inanılmaz derecede rahatsız ediyor.Her kontrolden sonra dr uma söylediğimde basit kas gevşeticiler ve ağrı kesiciler ile geçiştirip psikolojik olduğunu söylüyor.artık dayanamıyorum internet te araştırdım buradan yazmakta sıkıntı olmurmu bilmiyorum ama laroxyl in faydalı olabileceğinden bahsediliyor.Hocam ms olmayı bir kenara bırakaım ama gerçekten ms için ağrıyı dindirmek bu kadar ümitsiz vakamıdır,inanın ms ile ilgil olduğunu düşündüğüm t...

6 Aralık 2013 09:47
Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya tarafından cevaplandı.

kortizon ve bos

iyi akşamlar ben 1 ekimde görme bulanıklığı sebebi ile doktora gittim.Göz veb'i ve İlaçlı MR çekildi ve beynimde çok sayıda lezyon görüldü. ancak MS in kriterlerine tam taşımıyorsun dediler ve klinik izole sendrom teşhisi konuldu. 4 ekim- 9 ekim arası günlük 1000mg kortizon tedavisi gördüm. daha sonra 4 kere haftada bir 1000mg kortizon aldım. şu anda 15 günde bir 1000mg kortizon aliyorum. yani toplam 10 doz 1000 mg kortizon aldim. Haftaya belden sıvı alinip BOS değerlerime bakacaklarmış. Kortizon tedavisi BOS taki değerleri etkiliyor,bu yüzden BOS un kortizon almadan önce yapılması doğruymuş diye okudum. bu durumda benim haftaya BOS yaptırmam zamanlama açısından yanlış mıdır? BOS umu ne zaman yaptırmalıyım?

19 Kasım 2013 18:20
Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya tarafından cevaplandı.

MS Hastalığında Beslenme

Merhaba. Bir yakınıma yaşadığı görme bozukluğu ve uyuşmalardan dolayı "klinik izole sendromu" teşhisi konuldu. MR çekildi, çok sayıda lezyon olduğu söylendi. Büyük ihtimalle MS hastalığı olduğu söylendi. Ancak henüz bel sıvısı alınıp tahlil yapılmadığı için kesin teşhis konulmadı, kortizon tedavisine başlandı. Tuz ve şeker tüketmemesi gerektiği söylendi. Ayrıca internetten araştırdığımıza göre baklagiller ve dondurucudan çıkarılan sebzelerin de tüketiminin sakıncalı olduğu yazıyor. Gerçekten sakıncası var mı? Ara sıra tüketilmesi uygun mudur?

17 Kasım 2013 14:04
Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube