Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mr Sonuçları

Hocam,ellerimde,ayaklarımda zaman zaman uyuşma,kas seyirmeleri, ağır bir şey kaldırdığımda azda olsa titreme şikayetlerim vardı, emar çektirdim ve mr sonucunda ; Sol lateral ventrikül oksipital hornu komşuluğunda,beyaz cevherde,yaklaşık 8mm boyutlarında, T2A ve flair imajlarda hiperintens alan izlenmiştir.(odak?) Klinik ve radyolojik takibi önerilir.

24 Ekim 2014 11:30
Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır tarafından cevaplandı.

ms kortizon bos

iyi günler doktor bey. ben 1 ekimde görme bulanıklığı sebebi ile doktora gittim.Göz veb'i ve İlaçlı MR çekildi ve beynimde çok sayıda lezyon görüldü. ancak MS in kriterlerine tam taşımıyorsun dediler ve klinik izole sendrom teşhisi konuldu. 4 ekim- 9 ekim arası günlük 1000mg kortizon tedavisi gördüm. daha sonra 4 kere haftada bir 1000mg kortizon aldım. şu anda 15 günde bir 1000mg kortizon aliyorum. yani toplam 10 doz 1000 mg kortizon aldim. Haftaya belden sıvı alinip BOS değerlerime bakacaklarmış. Kortizon tedavisi BOS taki değerleri etkiliyor,bu yüzden BOS un kortizon almadan önce yapılması doğruymuş diye okudum. bu durumda benim haftaya BOS yaptırmam zamanlama açısından yanlış mıdır? BOS umu ne zaman yaptırmalıyım?

18 Kasım 2013 21:09
Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır tarafından cevaplandı.

MS Hastalığında Beslenme

Merhaba. Bir yakınıma yaşadığı görme bozukluğu ve uyuşmalardan dolayı "klinik izole sendromu" teşhisi konuldu. MR çekildi, çok sayıda lezyon olduğu söylendi. Büyük ihtimalle MS hastalığı olduğu söylendi. Ancak henüz bel sıvısı alınıp tahlil yapılmadığı için kesin teşhis konulmadı, kortizon tedavisine başlandı. Tuz ve şeker tüketmemesi gerektiği söylendi. Ayrıca internetten araştırdığımıza göre baklagiller ve dondurucudan çıkarılan sebzelerin de tüketiminin sakıncalı olduğu yazıyor. Gerçekten sakıncası var mı? Ara sıra tüketilmesi uygun mudur?

17 Kasım 2013 14:03
Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube