Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Baş ağrılarıı

Merhaba hocam bundan 4 ay önce yürürken oluşan ani baş ağrısı, başta basınç, mide bulantısı, halsizlik, uyuşma gibi sebeplerden acile gitmiştim, acilde tomografi ve emar çekilmişti ve temiz çıkmıştı. Bu olayın üzerinden 1 - 2 hafta falan geçtikten sonra stresli bir anımda (tomografinin zararlarını okuyup korkup kafaya takmıştım) enseden başlayıp başımın sağ tarafından sağ gözüme vuran bir ağrı oldu bir iki dakika sonra geçmişti. O günden beri neredeyse her gün başımda ağrı oluşuyor ve genellikle sağ tarafında, ensede, sağ kulak üstünde oluyor çok nadir sol tarafında oluyor. Bu ağrı bazen sabit, bazen zonklayıcı şekilde oluyor. Nadiren ani acı veren saplanma şeklinde. Ağrı genellikle heyecanlı , stresli olduğumda oluyor. Özellikle bu birkaç ...

17 Eylül 2021 20:49
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

Auralı migren

49 yaşında bayanım.Yıllardır migren hastasıyım.Etkin bir tedavi almadım bu süreçte.12 yıl evvel auralı migren belirtilerim olmuştu.8 ay evvel geçirdiğim covid sonrası iki defa daha yaşadım yaklaşık ikisi arası 3 aylık bir zaman vardı.Göz ve nöroloji (diffüz MR) kontrollerim normaldi. Auralı migren teşhisim netleşti sabah ve akşam yarım dideral başlandı.Bu migrende kalpte delik olabileceğini duydum sonrasında yaptırdığım eko bulgularım normal değerlendirilmişti.Yaptıracağım başka bir tetkik var mı?Auralı migrende inme riskimiz gerçekten var mı ? Bunu önlememiz mümkün mü ?Teşekkür ederim.Saygılarımla.

10 Nisan 2021 00:24
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

baş ağrısı , migren

Merhabalar, şikayetlerim sonucu nöroloji uzmanı migren teşhisi koydu ve altı aylık bir ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi, her gün venladep ve ağrı olunca da migrex hapını kullanmam için verdi, bir aydır kullanmama rağmen herhangi bir etkisini göremedim kontrole gittiğimde tekrar bu ilaçlarımı kullanmamı eğer etkisi olmazsa dozlarını yükselteceğini söyledi,fakat venladepin bi antidepresan olduğunu bugün öğrenmiş bulunmaktayım, migren tedavisinde antidepresan ilaçların kullanılması ne derece doğrudur?Ben dr.a başağrısı şikayetiyle gittiğim halde neden direk antidepresan ilaçları verdiğini anlayamadım, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

10 Kasım 2015 16:43
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

beyin ağrısı

Merhaba doktor hanım bana 15 yıldır migren teşhisi konuldu ama artık ağrılara dayanamıyorum. Ağrı net olmasada hergün başımda sızı ve yanma hissi var.Ensemden gelen ağrı sızı başımın arka tarafından da oluşan ağrı sızı yanma hissi bunu hergün yaşamak beni bitirdi son zamanlarda da uyudugumda yastigim sırılsıklam oluyor başım terliyor. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.neolur bana bir çözüm .....tesekkür ederim.

27 Temmuz 2015 18:43
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

Visual Snow ?

Merhaba doktor hanım , Öncelikle konu başlığını alakasız bir konu seçmek zorunda kaldığım için özür dilerim ben panik atak rahatsızlığım sonucu doktorun vermiş olduğu cymbalta adındaki antidepresanı kullandıktan sonra yoğun ışığa baktığımda çok hareketli yüzlerce ışık parçaları görüyorum bunlar sanki küçük kurtçuklar yada karıncalar gibi ve siyah noktalarımda artış oluştu bu yüzden bir göz doktoruna muayeneye gittim çok şükür ki gözlerimde hiçbir şey olmadığını söyledi. Bu sabah affedersiniz ama büyük abdestim esnasında biraz zorlama ile bu yoğun ışıkta gördüklerimi fazlaca büyük siyah çizgiler halinde gördüm bir anda ve yok oldu sonra panikle internette araştırdım visual snow diye bir rahatsızlık varmış normal yaşantıma bu şekilde devam ed...

1 Mart 2015 14:34
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube