Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kulakta 7/24 duyulan şiddetli damar (nabız atma sesi)

İyi günler Hasan Bey yaklaşık 6 aydır sol kulağımda ritmik nabız sesi duyuyorum, sessiz ortamda çok net duyuluyor ve kulakta doluluk basınç yaptığı da oluyor, heleki ayağa birden kalkınca 5-6 saniye ses aşırı artıyor, kan pompalama sesi olduğu açık fakat teşhis birtürlü konamadı, kulak mrı oldum işitme testine girdim sonuçlar normal, temporal kemik mrına girdim normal, devlet hastanesinde mr anjio oldum intrakraniyal segmentte daralma dendi, yaşım 27 sigaram bile yok şaşırmıştım özel hastanede mr anjio oldum, daralman falan yok dendi kesin sonuç kasıktan anjiyo dendi, anjiyo da oldum birşey çıkmadı ama doktor diğer damarlara da girebiliriz dedi sonra haber vermediler ben de 2. kez anjio olmak istemedim açıkcası, 7 ay önce diş etlerimden ame...

11 Temmuz 2016 13:23
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Doktora Sor

Uzm. Dr. Hasan Akdemir tarafından cevaplandı.

Vasküler Tinnitus

Hocam merhaba, bende 9 gün önce kulak çınlaması başladı. KBB doktorları tarafından parafon, tintus formula ve dekonjestanlı burun damlası önerildi ancak hiçbir düzelme yok. Çınlama her nabızla periyodik olarak sürüyor, üstelik kulağın hemen arkasında boyunda bir damara baskı yaptığımda çınlama tümüyle duruyor. Böyle bir şey olması en azından bu çınlamanın bir tedavisi olabileceğini gösterir mi? Nöroloji bölümünden randevu almayı düşünüyorum bundan sonrası için, sizce bu doğru adım mıdır? Çok teşekkür ederim.

29 Mart 2016 17:07
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Doktora Sor

Uzm. Dr. Hasan Akdemir tarafından cevaplandı.

Kulakta çınlama Ve sinir

Ben 2016 nın başında kafamı bi yere çarptım kulağım çınlamaya başladı mr çekildim şöyle yazıyodu:=Sağda izlenen vasküler yapı loop olarak değerlendirilecek anomalik görünüm olmayıp AİCA nın kıvrımlı seyri olarak nitelenebilir. Sinire temas mevcuttur. Solda da 7-8 kompleksine temasta olan ince dal görünümü mevcuttur dolikoektazi izlenmemektedir. Bunun tedavisi nedir

3 Mart 2016 10:59
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Doktora Sor

Uzm. Dr. Hasan Akdemir tarafından cevaplandı.

vastarel mr

Merhabalar Ben baş ağrısı (migren) ve kulak çınlaması için dr gittigim.Verdigi ilaçlar, Venegis xr 37.5 ve Vastarel mr. Bu vastarel mr ı benbiryerden hatırlıyorum ama nerden derken buldum! 92 yaşındaki babaannem bu ilacı kalbi icin kullanıyor . Benim boyle bir sorunum yok. migren ,kulak çınlaması yada stres icin bu ilaç kullanımı doğru mu? Dr venegis xr 37.5 sitresin için demis ama vastarel hakkında bilgi vermemişti. Beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.

3 Temmuz 2015 13:51
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Doktora Sor

Uzm. Dr. Hasan Akdemir tarafından cevaplandı.

Antidepresan ve Palatal Myoclonus

Merhaba. Ben şu an 20 yaşındayım ve yaklaşık 6 yıldır Palatal Myoclonus'a (Yumuşak Damak Kasılması) bağlı objektif tinnitus sorununu yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıldır da anksiyeteden dolayı günde 20 mg Paxil kullanıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla Paxil benim semptomlarımı biraz daha kötü hale getirdi. Ancak psikolojik sıkıntılarım nedeniyle ilacı bırakmakta da tereddütlüyüm. Yaşadığım sorun çok az karşılaşılan bir şey olduğu için hiçbir şekilde ne yapacağımı da bilemiyorum. Paxil'in gerçekten yumuşak damak kasılmasını şiddetlendirici bir özelliği var mıdır ve eğer varsa bu etki kalıcı mıdır? Yani ilacı bırakırsam en azından eski şiddetine döner mi kasılmalar? Şimdiden teşekkürler.

20 Haziran 2015 16:38
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Doktora Sor

Uzm. Dr. Hasan Akdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube