Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Felç korkusu

Hocam merhaba .Ben migren hastasıyım daha önce 3 defa mr girdim.Dün başım ağrır gibiydi.ve biraz rahatsızdım vücudumda haifif titreme ve ağrı vardı.Daha önce eeg de girdim titreme yüzünden.Başımın ağrısı geçtikten somra sağ yüzüm tam olarak çene kemiğinin yanı ,kulağımın yanı.Birde uyuşur gibi oldu.Bir süre sonra geçti.Ama ben felç geçirmekten korkuyorum.Pazartesi kan vermiştim normal çıktı her şey sadece b ve d vitamini eksik çıktı.Sizce neden olur gerçekten felç riski var mıdır?

21 Ekim 2021 19:11
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

Kısmi FELÇ

Merhaba Hocam; Annem 63 yaşında geçen akşam saatlerinde annem aniden sağ koluma bişey oluyor dedi. ağzının sağ tarafı kaydı, konuşması gitti..sağ bacak ve kolu uyuştu.sonra düzeldi.tam acile gidecekken yine aynı şeyler oldu..tekrar düzeldi..acilde de bu durum bikaç defa tekrarladı.Şimdi durumu iyi..3 gün hastane de kaldı..serum falan takıldı. Difüzyon Mrg İncelemesi : Sol periventriküler bölgede ve sol nükleus posteriorunda akut iskemi ile uyumlu difüzyon kısıtlması izlendi. Bilgisayarlı Tomografi İncelemesi : periventriküler derin beyaz cevherde iskemik değişiklikler izlenmiştir. Serebral sulkusların derinlik ve genişlikleri serebral atrofi ile uyumlu şekilde artmıştır. Kalp grafiğinde herhangi anjiyoluk bişey çıkmadı. Annemin hastalığı ne...

27 Ocak 2018 11:26
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

Algılamada güçlük

Merhaba hocam şikayetlerim şunlar:Algılamada güçlük çekiyorum.Çevremdekiler birkaç gündür konuşmanda bozukluk var diyor.Hafif güç kaybı var.Neden kaynaklanıyor olabilir?

2 Aralık 2017 11:34
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube