Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Epilepsi Hastalığı

Merhaba hocam, 1 ay boyunca 500 mg'lık günde 2 kez epilepsi ilacı kullandım ve tekrar EEG çekildi (ilkinde jeneralize keskin yavaş dalga aktiviteleriizlendi) ve bir miktar düzelme gözlenmiş ama 2. EEG'nin de anormal çıkmasıyla tanının kesinleştiğini söylediler.Benim hissettiğim mide bulantısı ve bayılma hissiydi. Ilk başta ise göz kararmasiydi.Bu durum EEG çekilirken de yaşandı. Şimdi aynı dozla aynı ilaçta devam edip 3 ay sonra tekrar EEG çektirmem gerektiğini söylediler. Benim merak ettiğin konu bu şikâyetlerimin artarak büyük nöbetlere kayma ihtimali. Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim hocam. İyi çalışmalar dilerim.

22 Eylül 2021 07:39
Prof. Dr. Hava Dönmez Keklikoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hava Dönmez Keklikoğlu tarafından cevaplandı.

Eeg sonucu

Merhaba eeg bir de yorumunuz merak ediyorum hocam zemin aktivitesi 30 50 mcv 8-9 hz sn parieto oksipital regüler alfa ritminden oluşmaktadır çekim süresince 2-3 kez atipik paroksismal 1 sn süreli spike dalgaları gözlenmiştir bu eeg atipik bir paroksismal düzensizliği göstermiştir bende hc nöbet yok hocam doktorda ilac kullanmama gerek olmadığı söyledi ama sizce epilepsi mi degil mi bu yazanlar sadece unutkanlık var bende ama çok fazla diken dalgalar varmis öyle denildi ileride büyük nöbet olur mu ilac kullanmazsam herhalde normal hastalarda bile bozuk çıkıyor dedi doktorum kararsız kaldım Baska bir doktora gitmeli miyim 2018 yılında antidepresan kullanıp kendim bırakmıştım sadece 4 gün felan zihin karışıklığı yaşadığım için yakın hafızam be...

10 Eylül 2021 19:35
Prof. Dr. Hava Dönmez Keklikoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hava Dönmez Keklikoğlu tarafından cevaplandı.

Lütfen Yardımcı Olur musunuz?

Hocam Günaydınnn ...Öncelikle umarım rahatsızlık vermiyorumdur....Hocam 10 yaşında bi oğlum var..Doğuştan Kafa Yapısı Biraz Büyüktü..Hidrosefali teşhisi koydular...2 tane de küçük araknoid kirst var..Zararsız Olduğunu Söylediler...Her Yıl Krenial MR ve EEG çektiriyorum...Epilepsi Başlangıcıda var..Kepraa İlaç Kullanıyor... HOCAM ÇOCUĞUM BU YAŞA KADAR BAZEN SAYILARI SAYDIRIYORUZ NET OLMASADA SÖYLÜYOR...ONLAR HARİÇ KONUŞMUYOR...NEDEN KONUŞMAMIŞ OLABİLİR...veya İLERİDE KONUŞABİLİR Mİ Bu Ne Zamana Kadar Devam Edecek Böyle...Çok Üzülüyoruz... Omurga Kemiğinin üzerinde de bi morartı var..Hocam Ayaklarının ucuna Basarak yürüyor ve de 10 yaşında olmasına rağmen altı bezleniyor...Otizm Belirtileri de Var...Saygılarımla İyi Çalışmalar Dilerim..

26 Temmuz 2021 11:31
Prof. Dr. Hava Dönmez Keklikoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hava Dönmez Keklikoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube