Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

epilepsi ve diplopi

hocam merhaba, babam 5 yaşından itibaren epilepsi hastası yaşı 66 ,son 2 ay önce nöbet geçirdi,yaklaşık 1 hafta önce babamda çift görme problemi oluştu,hastaneye gittik bu durumun nörolojik oduğu söylendi.yapılan kontrolde babamın sol gözü görüyor fakat gözünü en son noktaya taşıyamıyor 6.görme damarında inme olmuştur diye teşhiş kondu.kan sulandırıcı ilaçlar verildi ve mr çektirdik mr sonucu şu şekilde:serebral atrofi,sol temporal arter 18 mm çapında araknoid kisti ile uyumlu odak,sağ vertebral arter hipoplazik olup sol vertebral arter sağa doğru deplase görüntü,periventriküler beyaz cevherde ve sentriAum semiovalede T1A'da izointens,T2 ve FLAIR A hiperintens bir kaç adet milimetrikboyutta mikroanjiopatik iskemik gliotik odak şeklindedir,ş...

24 Ekim 2014 15:33
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Merhaba....

Merhaba. Sabah bir karin agrisi ile uyandim. Lavobaya gittim agri siddetlendi ve midem bulanmaya ve basim donmeye basladi ellerimi yuzumu yikamaya basladim ama sanki hayal aleminde gibiyim ellerimi hareket ettiren ben degilim yuzume dokunan ben degilim gibi. Ayakta zor duruyorum. Hemen banyodan ciktim. Kendimi yataga nasil attim bilmiyorum. 5 dk kadar uzandiktan sonra gecti. Bu neydi? Ve nedeni ne olabilir? Baska bir doktora sordum bu sitede bana epilepsi? Dedi. Ben ne demek istedigini anlayamadim. Acaba epilepsi olabilir mi?

25 Eylül 2014 17:34
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Uykuda epilepsi

Merhaba hocam. Sadece uyku halinde olan bir epilepsi türü var mı? Sabah uyanmaya yakın belkide uyanıldığında gelen bir tür nöbet yaşıyorum. Yani nöbet uyudayken geliyor ve epilepsinin bütün halleri gerçekleşiyor. Ve nöbetler arası 4-5 ay sürüyor. Eeg ve mr sonucu temiz çıkıyor. Böyle bir epilepsi nöbeti mümkün mü yoksa bu başka bir şey mi? Arasındaki sürenin uzun olması normal mi? Sıklaşma ihtimali nedir nöbetlerin?Teşekkürler..

3 Mart 2014 13:04
Prof. Dr. Babür Dora Doktora Sor

Prof. Dr. Babür Dora tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube