Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

boyun fıtığı

Evet yazmamışım yaklaşık 10 gün önce boynumda ense kısmında uyusma ve karıncalanma oluşmaya başladı sanki kol uyuşması gibi kan bir duruyo sonra bir anda akış hızlanıyo gibi oluyor nöroloji doktoruna gittim ve mr istedi fakat doktor 1 hafta hastanede olmıyacakmış bende sonucumu aldım sanırım fıtık var ama ağırlık derecesi nedir kaç tane ve ameliyatlıkmı diye sizin bilginize danışmak istedim teşekkürler hocam şimdiden.. Sonuç Servikal düzeyde açıklığı sağa bakan rotoskolyoz mevcuttur. Servikal lordoz konfigürasyonu düzleşmiştir. Servikal vertebra korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları doğal izlenmektedir. Servikal intervertebral eklem aralıkları tabiidir. C3-C4 intervertebral diski santral - sol paramedian protr...

16 Şubat 2020 21:37
Uzm. Dr. Melih Vural Doktora Sor

Uzm. Dr. Melih Vural tarafından cevaplandı.

boyun fıtığı

Merhaba doktor bey yaklaşık 10 gün önce boynumda ense kısmında uyusma ve karıncalanma oluşmaya başladı sanki kol uyuşması gibi kan bir duruyo sonra bir anda akış hızlanıyo gibi oluyor ağrı omuzuma ve kolumada vuruyor nöroloji doktoru mr istedi fakat doktor 1 hafta hastanede olmıyacakmış bende sonucumu aldım sanırım fıtık var ama ağırlık derecesi nedir kaç tane ve ameliyatlıkmı diye sizin bilginize danışmak istedim teşekkürler hocam şimdiden..

14 Şubat 2020 01:03
Uzm. Dr. Melih Vural Doktora Sor

Uzm. Dr. Melih Vural tarafından cevaplandı.

boyun emar ı

SONUÇ: C3-C4 intervertebral diski santral - sol paramedian protrüzyon göstermekte olup sol C4 köküne yakın komşuluk göstermektedir. C4-C5 intervertebral diski nonkompresif santral protrüzyon göstermektedir. C5-C6 intervertebral diski nonkompresif sağ posterolateral protrüzyon göstermektedir.

11 Şubat 2020 21:48
Uzm. Dr. Melih Vural Doktora Sor

Uzm. Dr. Melih Vural tarafından cevaplandı.

Neyim var ?

Hocam merhaba 23 Yaşında bayanım. Boyun MR sonucum İntervertebral disklerde dejeneratif diskopatiye bağlı sinyal intensiteleri azalmıştır. C3-4, C4-5, C5-6, C6-7 düzeylerinde anterior subaraknoid mesafenin oblitere olduğu izlenmektedir. Beyin MR sonucum Ethmoid hücrelerde ve sfenoid sinüste mukozal kalınlık artışı izlenmektedir. Nazofarinks posterior duvarında diffüz kalınlık artışı mevcuttur. Genel şikayetlerim Baş ağrısı(Migrenim var), Boyun ağrısı,kolda uyuşma,acıma... Yorumlarsanız çok sevinirim Hocam.

20 Mart 2019 17:27
Uzm. Dr. Melih Vural Doktora Sor

Uzm. Dr. Melih Vural tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube