Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bilinç kaybı ve titreme

Merhaba, iyi çalışmalar. Geçen hafta durduk yer 2 kere baygınlık geçirdim fakat tamamen bilincim kapalı değildi. Tüm vücudum karıncalandı, gözlerim karardı o an hiçbirşeyi göremedim ve yere yığıldım. Normal bir baygınlık değildi çünkü yere düşünce vücudum istem dışı titremeye başladı, bir nevi nöbet gibiydi. Düşmenin etkisiyle kafama darbe aldım ve o günden sonra sağ kulağımda devamlı çınlama başladı ve serçe parmağım sürekli uyuşuk halde, seğirmeler var. Baygınlık öncesinde ise zaten devamlı bacaklarımı tutamıyordum, sürekli kasılıyor ve kramplar giriyordu yüreyemeyecek duruma geldiğimde oldu. Bunların sebebi nörolojik midir? Ve ciddiyetin boyutu nedir? Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim. 🙏🏻

13 Ağustos 2020 03:48
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

Bayilmalar

Ebru Hanım Merhaba, Eşim 33 yaşında. Kusarken bayılıyor. Her kustuğunda aynı şekilde oluyor. Bogulacak, düşecek diye korkuyorum. Bu normal midir? Doktora gitmek gerekir mi? Eşim bayilinca ben ne yapmalıyım?

28 Eylül 2015 18:32
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

EEG,bayılma

İyi akşamlar, Ben 18 yaşındayım aralıklarla bayılmalar yaşıyorum bayılmadan öncede başta uyuşukluk ağrı mide bulantısı göz kararması gibi belirtiler oluyor kan tahlillerinde bir anormallik yok eeg sonucumda epilepti form bozukluk gösteren serebral biyoelektrik aktivite yazıyor sonucu bir uzmana gösterdim epilepsi başlangıcı dedi ama birde size danışmak istedim,bayılmalarım genelde bir şeye üzüldüğümde veya sinirlendiğimde olduğu için psikolojik mi yoksa değil mi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler..

25 Ağustos 2015 22:48
Uzm. Dr. Ebru Ergin Doktora Sor

Uzm. Dr. Ebru Ergin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube