Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Baş ağrısı , baş dönmesi

Merhabalar hocam benim rahatsızlığım yeni başladı 1 hafta oldu 10 haftalık hamileyim, sağ kulak arkasından 4 parmak mesafeden başlayan elime sert gelen ve bastırınca ağrıyan ve ağrı aniden başlıyor ve başlayınca da baygın hâlde yatağa yığılıyorum sadece nefes alabiliyorum hareketsiz kalıyorum mide bulantisida yapıyor ağrı, Çarşamba günü acillik oldum iki serum taktılar ve kadın doğuma muayene olmamı istediler sıra aldık aynı gün muayene oldum ve k.b.b 'ın bakmasını istedi bebekte sorun olmadigini söyledi hemen oradanda sira alıp muayene oldum k.b.b 'da sorun gormedi muayenede nöroloji 'nin görmesini istedi ve o gün gidemedim bu şekilde rahatsızlığım iki kez tekrarladı ,şuan kötü olmasamda o noktada ağrım hâlâ devam ediyor ve basima yayılıyo...

14 Temmuz 2018 11:44
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

2yillda bir nobet gecirme

Merhaba hocaam ilk nobetimi 2013yili mart ayinda bilinc kaybi olarak gecirdim sonra 2015 ve 2017mart aylarinda gecirdim EEG'proksimal aktivite bozukluguyla uyumlu gorulmustur 500mg keprra kulanmami soyledi doktor, bende polisligi kazandim egitime gidecegim icin icmedim hocam bu ilaci kullandigimda nobetlerimde artis olacagini dusundugum icin simdilik kullanmiyorum sizce proksimal aktivite bozuklugu duzelir mi bayilmalara neler sebep olabilir ?

1 Ocak 2018 11:53
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

4.ventrekül

İyi günler baş uyuşmasından dolayı hastaneye gittiğimde 4.ventrikül geniştir.serebeller folialar belirgindir.bazal sisternalar genişlemiştir.4.ventrikül orta hatta ve normal genişlikte izlenmiştir.bunun cevabını alabilir miyim.teşekkür ederi.

22 Aralık 2017 16:43
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

Kafa Çarpması

İyi çalışmalar handan hanım, tam 1 ay önce tansiyonum 7-3 e dustugu icin bayildim ve duserken kafami kapiya carpmisim. Uyandigimda carptigim yer yumurta boyutunda sismisti. 1 gun icersinde sislik indi. Aradan uzun zaman gecmesine ragmen 1 haftadir carptigim yerde aci hissediyorum. Bazen dokunmasamda ince ince sızı hissediyorum dokundugumda aciyor. Sac diplerim oynadikca aci hissediyorum saclarimu toplarken zorlaniyorum. Korkmam gereken bi durum var midir yoksa gectigi icin mi aci hissediyorum?

18 Kasım 2017 22:45
Uzm. Dr. Handan Selek Doktora Sor

Uzm. Dr. Handan Selek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube