Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kranial&diffüzyon mr incelenmesi

Merhabalar. Ben baş ağrısı için nöroloji doktoruna gittim. Babamdada beyin tümörü vardı dediğimde bana direk mr verdi ve sonucunda normal olarak görülenler dışında şu kısımlarında ne demek istiyor hocam bilgi verebilir misiniz? Kranial&diffuzyon mr incelenmesi - Sagittal planda 5mm kesit kalınlığında FSE tekniği T1ağırlıklı, -Aksiyal planda 5mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile pd T2 ağırlıklı, -Coronal planda 5 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı sekanslarla gerçekleştirilmiştir. -aksial planda T2 ağırlıklı DAG

6 Temmuz 2017 15:50
Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan tarafından cevaplandı.

Beyinde tümör olabilir mi?

İki gün önce vücudumda bir dakikayı geçen bir kasılma yaşadım. Bütün vücudumu saran. O gün zaten kasılmanın da vermiş olduğu yorgunluk vardı üzerimde. Ertesi gün ikindiden sonra geceye kadar süren beynimde bir uyuşukluk söz konusuydu. Tam olarak ne olduğunu anlamadım. Uyuşmamı, ağrı mı? Ama canım yanıyor gibiydi. Ertesi sabah kalktığımda da başımda gözlerime sahi vuran bir ağrı ile uyandım. Bir şeyden şüphelenmeli miyim?

4 Ocak 2017 11:32
Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan tarafından cevaplandı.

başım ağrıyor beyin kanamasımı

Öncelikle merhaba hocam yaklaşık 3 gündür başımın sağ arka tarafı ağrıyor ağrı başlamadan 2 gün önce tansiyonum 15 e 9 çıkmıştı beyin kanaması belirtilerine baktım mide bulantım yok baş dönmesi yok bilinç kaybı yok ama yinede ağrıyor acaba sorunum tam olarak ne ne yapmalıyım ???

29 Ağustos 2014 18:28
Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan tarafından cevaplandı.

İğne batar gibi bir ağrısı yaşıyorum.

Hocam merhabalar, 1-2 gündür başımın sol tarafında iğne batması şeklinde acıyla birlikte bir baş ağrısı hissediyorum. Duş alırken su deydiğinde de acımaya hafifte olsa devam etti. Bu ağrıyı yaşamadan önce vücudumun çeşitli bölgelerinde Kas seğirmesi yaşıyordum. İğne batması şeklinde hissettiğim ağrı bugün kulak arkasına doğru indi ve sadece ağrıya döndü. Aralıklarla devam ediyor. Hafifte olsa iğne batma hissiyatı halen devam ediyor. Bunun nedeni sizce ne olabilir? Doktora gitmeli miyim? Göz Migrenim var bununla alakalı mıdır yoksa ekstra doktora gitmem gerektiren önemli bir durum var mıdır? Şimdiden cevap için çok teşekkür ederim. Sağolun hocam, iyi çalışmalar.

14 Ağustos 2014 12:35
Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan tarafından cevaplandı.

sonucumu değerlendirebilirmisiniz

ben baş ağrılarımdan dolayı kbbye gitmiştim.sinüzitten şüphelenmiştim baş ağrılarım çok fazlaydı,özellikle alın bölgemde yoğundu.sinüzit çıkmadı nörolojiye yönlendirildim.daha önceden 3 kez bayılma şikayetim olmuştu fakat bu bayılmalar 1 buçuk sene önceydi..3üde aynı oldu.yüzümde uyuşukluk hissettim sonra mide bulantısı sonra bayılma.kalktığımdada dışkımı kaçırmısım ve kusma yaşadım.ağzımdan köpük vs farketmedim.yanımda da kimse yoktu.son bikaç aydır da baş ağrılarım hergün var ve aşırı şiddetli.gün boyu devam ediyor..bazen yüzümde karıncalanma oluyor bayılcakmısım gibi oluyor.başımda sürekli bir ağırlık var.zaman zaman ellerimde güçsüzlük oluyor ve sabahları çok yorgun kalkıyorum..bebeklikte de ateşli havale geçirmişim. bu doğrultuda eeg i...

8 Aralık 2013 00:17
Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube