Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Geçmeyen baş ağrım

Merhabalar ben yaklaşık 20 gündür hiç geçmeyen şiddetli bir baş agrısı çekiyorum ve doktora gittim agrı kesici verdi onlar bile fayda etmedi MR sonucumda da bunlar cıktı bana korkulucak bişey yok zamanla geçer baş agrıların dedi hiçbişey demeden gönderdi günden güne baş agrım daha kötü olmaya başlıyor. Bana bu yazanları acıklayabilirmisiniz sonuçlarımda bunlar çıktı. “ Bilateral frontal bölgede subaraknoid mesafede genişleme izlenmiştir. Bilateral temporal lobda derin ak madde de ve sağ oksipital lobda derin ak madde de FLAIR de milimetrik hiperintens odaklar saptanmıştır.”

1 Mart 2020 15:19
Uzm. Dr. Aslı Bahar Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Aslı Bahar Turan tarafından cevaplandı.

Kafa Travması

Merhabalar Hocam 18 yaşındayım bundan yaklaşık 1 yıl önce keskin bir cisime kafamı çarpmam sonucu kafam yarıldı.Eve gelip pansuman yaptım. Kanama durunca ben de diktirmeye gerek duymadım.Sonra yara kapanınca yaklaşık 4-5 ay sonra o bölgeden başlayıp gözlerime doğru inen bir ağrı oluştu gözlerim çok çabuk yoruluyor üstümde halsizlik var .Hastaneye gidip tomografi ve mr çektirdim tahliller temiz çıktı herhangi bir problem bulunamadı fakat ağrı geçmiyor hocam ne yapmalıyım çok zor durumdayım ne yapabilirim?

16 Ocak 2020 21:19
Uzm. Dr. Aslı Bahar Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Aslı Bahar Turan tarafından cevaplandı.

Gliotik odak

Merhabalar hocam 27 yasinda erkek mr sonucum hocam sag frontal grus hizasinda supkortikal ak madde de 3 mm capinda silik konturlu nonspesifik hiperintens odak mikroanjiopatik gliotik odak diye geciyor şikayetlerim halsizlik yorgunluk yurudugumde denge kaybi yasiyorum ellerim cok soguyor karincalanmalar oluyor toplaminda 53 doktora gittim hic biri ilac bile yazmadi hepsi psikiyatrik deyip psikatriye yonlendirdi toplaminda 7 defa EKG cektim 5 defa tam kan tahlili yaptim 2 defa idrar tahlili yaptim 1 defa EMG cektim böbreklere böbrek üstü bezlere Mr cektim karacigere Mr cektim 2 kez beyin Mr cektim digerleri temiz sadece beyin mr de gliotik odak cikti gecen yil bedelli askerlik cikti saglik ocagina gittim aile gekimi tansiyonumu ölçtü 15/8 cik...

17 Kasım 2019 09:01
Uzm. Dr. Aslı Bahar Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Aslı Bahar Turan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube