Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Lateral ventrikül hafif dolgunluk

Merhaba doktor hanım. Besinden Mr çekildim ve doktoruma gitmem için beklemem gerekiyor ve açıkçası Mr raporu elimdeykende duramıyorum. Supratentorial alanda her iki lateral ventrikül hafif derece dolgun olarak işlenmiştir. Ancak bir hidrosefali düşündürecek transependimal BOS sızıntısı görünümü ve periventriküler sinyal değişikliği saptanmamıştır. 3. Ve 4. Ventrikül kısmen normal kalibrasyonda işlenmiştir. Yazıyor ve kranioservikal bileşke düzeyinde her iki serebeller tonsil opisthion-basion hattının inferioruna hafif derecede uzanım göstermektedir. Ancak belirgin bir displasman saptanmadı (benign tonsiller ektopi? ) gerçekten vereceğiniz bilgi benim icin cok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim.

10 Mart 2017 21:08
Uzm. Dr. Aycan Aydoğmuş Doktora Sor

Uzm. Dr. Aycan Aydoğmuş tarafından cevaplandı.

NE YAPMALIYIZ?

Merhaba hocam annemde milimetrik retansiyon kisti varmş aşırı baş ağrısı yaşıyor sonuca bakıp önemsiz dediler ve alerji tedavisine başladılar bu durum nörolojik olabilirmi ameliyat çözüm olurmu?

25 Ocak 2017 16:56
Uzm. Dr. Aycan Aydoğmuş Doktora Sor

Uzm. Dr. Aycan Aydoğmuş tarafından cevaplandı.

Baş ağrısı

Merhaba. Yaklaşık 3 gündür baş ağrısı yaşıyorum. Baş ağrıma mide bulantısı ve baş dönmesi eşlik ediyor. Bir gün şiddetli tüm kafa bölgemde yaşadığım ağrı iki gündür şakaklarımda ve tepemde basınç hissi olarak devam ediyor ve mide buluntusu baş dönmesi devam ediyor. Teşekkür ederim

28 Kasım 2016 15:35
Uzm. Dr. Aycan Aydoğmuş Doktora Sor

Uzm. Dr. Aycan Aydoğmuş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube