Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Baş ağrısı

Merhaba. Bundan yaklaşık 1, 1 buçuk ay önce sabaha doğru baş ağrısıyla uyanmıştım. Daha sonra hiç böyle bir şey yaşamadım. İlk ve son kez oldu. Ondan sonra sık sık özellikle sağ tarafta olmak üzere baş ağrısı oluyor. Bazen sol tarafta da oluyor. Nedeni ne olabilir. Migren hastasıyım bundan dolayı olabilir mi? Aniden ayağa kalkınca başım dönüyor ve gözüm kararıyor B12 eksikliği de olabilir mi? Gün içinde telefon ile de çok fazla ilgileniyorum ve 4 derece miyop hastasıyım; bunlar da neden olarak sayılabilir mi? Sizce nedeni ne olabilir? Teşekkürler.

28 Eylül 2019 00:50
Uzm. Dr. Nurettin Varolgüneş Doktora Sor

Uzm. Dr. Nurettin Varolgüneş tarafından cevaplandı.

Ağızda kuruluk?

Gün içinde iki tane antidepresan kullanıyorum migren için biri efexor xr 75 mg diğeri ise laroxyl 10 mg bunun yanında d ve b vitamini ilaçları kullanıyorum ağzımda kuruluk oluştu yutkunmakta zorlaniyorum sürekli su içmek istiyorum ne yapmam gerekiyor?

6 Mayıs 2019 08:14
Uzm. Dr. Nurettin Varolgüneş Doktora Sor

Uzm. Dr. Nurettin Varolgüneş tarafından cevaplandı.

Baş ağrısı ve kusma ( MR sonuçları)

Merhabalar ağır baş ağrıları ve kusmalardan dolayı nörolojiye gittim ve MR sonucum bu şekildedir. Durum nedir ? Açıklama yapabilir misiniz? teşekkür ederim. Aksiyal planda T1 ağırlıklı se aksiyal koronal ve sagital planlarda T2 ağırlıklı tse FLAIR ağırlıklı aksiyal kesitler alınmıştır. Beyin sapı serebellar hemisferlerin sinyal intensitesi normaldir. Prepontin ve her iki serebellopontin köşe sisterni normaldir. Sellar-parasellar bölgeler ve orbital yapılarda patolojik bulgu saptanmamıştır. 4. 3. ventriküller normal konum ve boyutta izlenmiştir. Lateral ventriküller asimetrik olup normal genişliktedir. Bilateral kapsula interna bazal ganglionlar sentrum semiovale normaldir. Hemisferik kortikal sulkuslar normaldir.

29 Ocak 2019 15:05
Uzm. Dr. Nurettin Varolgüneş Doktora Sor

Uzm. Dr. Nurettin Varolgüneş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube