Sorularda Ara

Algoloji (Noroloji) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Anlık Unutma

Merhabalar. Henüz 17 yaşındayım ancak anlık unutma problemim var. Birkaç senedir devam ediyor bu durum. Saniyelik şekilde aklımdan çıkıyor. Uzun süreli hafızamda bir problem yok. Elimdeki bir şeyi kucağıma bıraksam kafamı kaldırdığım an unutmuş oluyorum ve onu aramaya koyuluyorum. Ve ya mutfakta ocağa koyduğum şeyi ocağa arkamı döndüğüm anda unutuveriyum. Bunlar gibi yüzlercesi oluyor. Bazen de aklıma bazı sahneler geliyor, saatlerce bu hangi filmdi diye düşünürken rafa gözüm takılınca önceden okuduğum bir kitaptan parça olduğunu anlıyorum. Kişilik olarak da çok rahat biriyimdir gerçekten yani depresyonla ilgili de değil ve de senelerdir böyle. Ciddi bir şey midir ya da bir hastalığın başlangıcı mıdır?

17 Temmuz 2017 01:26
Prof. Dr. Atilla İlhan Doktora Sor

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

Bilateral maksiller sinüste birer adet retansiyon kisti

Çekilen MR açıklamasında;sağ temporookspitalde T2A ve FLAIR sekanslarda bir adet milimetriknonspesifik hiperintens nodüler alan izlenmiştir. IVKM enjeksiyonu sonrası tanımlanan lezyonda patolojik kontrast tutulumu saptanmamıştır. Bilateral maksiller sinüste birer adet retansiyon kisti izlenmiştir. sonuçta tam ne yazıyor, ne yapmam gerekli yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

3 Şubat 2017 17:25
Prof. Dr. Atilla İlhan Doktora Sor

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

Demyelinizan Plak

Merhaba benim sorunum aşırı unutkanlık çok fazla unutuyorum yolları eşyaları bu aralar çok sıklaştı ve kollarımda uyuşma var ve aşırı baş ağrısı var Mr çekildim ve demyelinizan plak olduğu düşünüldü araştırma hastanesine yolladılar araştırma hastanesi 6 ay sonra tekrar kontrol edelim bi Mr daha cekelim dediler ama bir tedavi veya başka bisey söylemediler hayatınızı etkilicek birşey yok dediler ama unutkanlığım artıyo ve baş ağrısı uyuşmalar devam ediyor ne yapmaliyim simdideden tesekkurler

17 Ocak 2017 12:00
Prof. Dr. Atilla İlhan Doktora Sor

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube