Nefroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Böbrek Ağrısı

Merhaba Hocam, Yaklaşık 3 yıl Proscar adında bir ilaç kullandım. Bu ilaç böbreklerimde ağrı yapmaya başladı ve ben de bu ilaç kullanımını bıraktım. Bıraktıktan sonra ağrı kesildi fakat ağrı kesici vs. kullandıktan sonra yine ağrılar devam etti. Dahiliye doktoruna başvurdum ve bana; kan, idrar ve ultrason tahlili yaptı. Tahlillerim normal çıktı, böbreğimde hiç bir problem olmadığını söyledi. İdrarımda protein olmadığını belirtti. Fakat ağrılarım yine devam ediyor. Tahlillerimin yanlış çıkması gibi bir durum olabilir mi? Yeniden muayene olup, tahlil yaptırmalı mıyım?

30 Ocak 2021 01:02
Prof. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç Doktora Sor

Prof. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç tarafından cevaplandı.

Parankima kalınlığı

Sol böbrek 110*47 normal , parankim 15 mm normal. Sağ böbrek 107*34 normal parankim 10 mm normal sınırın ALTINDA .Kan ve idrar tahlilleri normal. parankimadaki incelme neye işaret eder ? Teşekkürler.

6 Temmuz 2020 16:47
Prof. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç Doktora Sor

Prof. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç tarafından cevaplandı.

Böbrek hastalığı

Merhabalar hocam oğlum 13aylık Sağ böbrek 44 x 20 mm boyutta olup ortalama kalınlığı 4,5 mm Sol böbrek 73 x 40 mm boyutta olup parankim 7,5mm Sol böbrek normal anatomik lokalizasyonda, normal boyutta olup perfüzyonu abdominal aorta ile eş zamanlı; konsantrasyon fonksiyonu normal; maksimum konsantrasyon zamanı ve ekskresyon fonksiyonu normal izlenmektedir. Sol üreterde çalışma ortasında orta kısımda ve distal uca yakın alanda fokal idrar retansiyonları seçilmekte olup düretik öncesinde spontan olarak boşalmaktadır ( üreterovezikal bileşke darlığı açısından düşük olasılıklı olup hafif üreterovezikal darlık olasılığı ekarte edilmemiştir). Sağ böbrek normal anatomik lokalizasyonda, küçülmüş olup perfüzyonu abdominal aorta ile eş zamanlı; konsan...

29 Ocak 2019 09:59
Prof. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç Doktora Sor

Prof. Dr. Mukadder Ayşe Bilgiç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube