Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Geçmeyen akıntı

Merhaba, 41 yasına erkeğim. ben uzun yıllar antidepresan ilaçlar kullandım. en son stilizan ve cymbalta kullanırken sadece sağ göğüs ucundan kendi kendine saydam bir akıntı olduğunu tisortumdeki lekeden dolayI farkettim. stilizan'ı kestik ancak kendi kendine olmasa da sıkınca aktığını gördüm. endokrinolojiye gittim. prolaktin - testosteron ve diğer testler normal. meme ultrasounda da bir sorun çıkmadı. 5 hafta önce de cymbalta'yı da bıraktım ancak halâ sağ tarfi sıkıp kurcalayınca damla şeklinde saydam akıntı oluyor. sizce daha başka tetkikler de yaptırmalı mıyım ? tesekkurler.

23 Ocak 2023 18:48
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Göğüs ağrısı

Merhaba hocam. Ben 5 yıl önce doğum yaptım ama sadece 2 gün emdirebildim. göğüslerimde yaklaşık 10 gündür çok ağrıyor ve şişti. Sağ taraftan da sıkınca süt gibi biraz sıvı geliyor normal mi bu durum?

26 Eylül 2021 10:23
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Meme kontrastlanmalar

Hocam 40 yaşındayım. 8 aydır sol meme başında önce kanlı şuanda ise şeffaf renkte akıntı geliyor. MR sonucum sol memede sayıca daha fazla olmak üzere bilateral meme parankimlerinde dağınık yerleşimli 5mm den küçük çok sayıda fokal nodüler kontrastlanmalar izlenmiştir. Ayrıca sol meme retroareolar lokaiizasyonda birkaç adet 5mm den küçük kitlesel olmayan geç serilerde belirginleşen fokal nodüler kontrastlanmalar izlenmistir. Sonuç BI-RADS 3 sonucumu yorumlarsanız sevinirim.

16 Eylül 2021 19:55
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

Gögüsten süt gelmesi

Merhaba Doktor Hanım, 18 ay hastane tipi süt sağma makinası ile sadece sağarak çocuguma süt verdim ama artık gögsüm mikrop kapınca doktorumun zoruyla bıraktım süt sağmayı 1 yılı geçti bırakalı ama gögsümü sıkınca sarı renkli süt geliyor acaba bu durum hamile kalmama engel midir? prolaktin hormonuma adetimin 2-3 günü baktırmalı mıyım? teşekkür ederim.

1 Eylül 2021 13:28
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Beyaz akıntı

Beyza hanım merhaba, ben fibrokistik meme yapısında olan biriyim ellerim sürekli memelerimde sürekli kontrol etme ihtiyacı duyuyorum 25 yaşındayım bugün areola çevresine bastırırken mememden süt gibi bir şey geldiğini gördüm tehlikelimidir? Ve bu yaşta meme kanseri riskim var mı ? Ailemde öykü yok

2 Mart 2021 11:57
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

meme akıntı ve ağrısı

Değerli Hocam , Benim göğsümde akıntı ,şişkinlik şikayeti ile doktora gittim.Ultrason sonucumda (her iki memede de büyük olasılıkla benign solid nodüller (BIRADS 3 ) çıktı ve 6 ay sonra takip önerildi ve biyopsi yapılmadı. Sizce ne yapmam gerekiyor?kafam çok karıştı. yardımlarınızı rica ederim.şimdiden teşekkür ediyorum.

25 Ocak 2018 14:28
Doç. Dr. Öner Menteş Doktora Sor

Doç. Dr. Öner Menteş tarafından cevaplandı.

Evet Aynen öyle yani bilemedim

Merhaba doktor bey benim sol gogsumde siddetli agrilar sarsilillar şişlik birde ele gelen biseyler var ağustos adetinde sonra bunlar meydana çıktı doktora gittim bana ultrason verdi ama ultrosan da bisey gorundemedi ama elle muayene edince geliyor sonuçlarsa rutin sonografi takibi önerilir diyor yani ne demek bu

1 Kasım 2017 01:00
Op. Dr. Gamze Kızıltan Doktora Sor

Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından cevaplandı.

meme akintisi

Merhaba Ben Cemile..Sol gosgumde kokulu bir akinti var ve biraz da ice dogru cokme basladi..ozel bir hast.de ultrason cektirdim dr muayenesinde de ultrasonda da bir sey cikmadi..ama drum israrla ileri tetkik yapilmali diyor ve beni cok korkutuyor...bana yardimci olur musunuz lutfen

8 Aralık 2016 18:17
Prof. Dr. Meral Şen Doktora Sor

Prof. Dr. Meral Şen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube