Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Memede Ağrı

Merhaba 32 yaşındayım. Sol mememin yanında yaklaşık 2-3 aydır devam eden bir ağrı var. Önce ara ara oluyordu beni çok etkilemiyordu. Son 1 haftadır epey arttı. Stresli zamanlarımda ve adet dönemlerimin öncesinde daha da artıyor. Batma, ağrı, yanma, bir de dokununca acıyor. Sol koluma vurmaya başladı. Kolumda gerginlik, ağrı, yanma oluyor. Elimle kontrol ettim herhangi bir kitle gelmedi. Kötü bir durum mudur bu?

30 Temmuz 2023 10:05
Doç. Dr. Volkan Tümay Doktora Sor

Doç. Dr. Volkan Tümay tarafından cevaplandı.

Sol memede acı

Hocam 37 yasindaym aile kanser oykumuz yok.her yil duzenli usg cektiriyorum sadece bu sene gecikti ve sol meme alt kadran tarafinda cok agrim var elle dokunamiyorum soyle bir durum var her gittigm doktor yogun doku ve fibroksitik yapisi var diyordu suan randevu bulamiyorum.cok kafani kurcaladigi icin sormak istedm agrilarin kanserle iliskisi var midir

4 Temmuz 2023 19:07
Doç. Dr. Volkan Tümay Doktora Sor

Doç. Dr. Volkan Tümay tarafından cevaplandı.

Memede ağrı

Hocam merhaba, sol memede uzun zamandır geçmeyen ve bazen kola vuran ağrılarım oluyor. Elime sertlik gelince doktora gittim mamografi ve ultrason çekildi, altı ay sonra kontrol dedi doktor ama ağrılarım ve hassasiyet hala geçmedi. Mamografi sonucu:Bilateral ileri derecede heterojen dens parankim (tip D) Ultrason sonucu:Bilateral meme parankimi sonografik olarak fibroglandüler dokudan zengin gorunumdedir. Sağ meme saat 12 hizasında 5x3 mm boyutlu basit kist izlendi. Aksiller incelemede: sol aksillada büyüklüğü 13x8 mm boyutlu reaktif lenf nodları izlendi.

7 Kasım 2021 23:19
Doç. Dr. Metehan Gümüş Doktora Sor

Doç. Dr. Metehan Gümüş tarafından cevaplandı.

Memede geçmeyen hassasiyet

Merhaba, 2 ay önce mememde enfekte kist vardı ağrı,ateş, hassasiyet oldu. antibiyotik kullandım küçüldü ama geçmedi. 1 aydır da iki mememde hassasiyet en ufak dokunmada acı oluyor, çok uzun sürdü. Korkulacak birşey varmıdır?

19 Ekim 2021 14:40
Prof. Dr. Enver İhtiyar Doktora Sor

Prof. Dr. Enver İhtiyar tarafından cevaplandı.

Meme ucunda ağrı

Merhaba, 52 yaşındaki annemde sol meme ucunda ağrı ve çok hafif şişlik var 2 gündür bu neden olmuş olabilir

12 Ağustos 2021 13:04
Doç. Dr. Öner Menteş Doktora Sor

Doç. Dr. Öner Menteş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube