Sorularda Ara

Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Fibroadenom

Mrb hocam 40 yaşındayım sol memede ara sıra hissettiğim ağrılar olduğundan ve annem meme kanseri geçirdiğinden dolayı mamografi çekildim 2 adet düzgün sınırlı olası benign noduler lezyon görüldü bırads 0 dendi sonrasında bakılan usg de sol memede büyüğü 17x8 mm küçüğü 5 mm olan fibroadenom ile uyumlu hipoekoik lezyon bulundu bırads 3 dendi bu süreçte ağrılarım koltuk altında ve sırtta da olmaya başladı hatta memeden ziyade koltuk altında daha fazla hissediyorum nadiren sağ koltuk altında da oluyor ayrıca erken menopoza girdiğim belirlendi tahliller sonucunda. Fibroadenom veya menopoz bu ağrılara sebep olur mu yada başka bir sebebi olabilir mi nasıl bir yol izlemeliyim cvbınız için şimdiden teşekkür ederim

10 Nisan 2021 21:50
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

Hipoekoik Oval Solid Lezyon

Hipoekoik Oval Solid Lezyon 34 yaşındayım, *** *** ** tarihinde meme ultrasonuna girdim. Sağ meme saat 9 hizasında areolaya 2 cm uzaklıkta 6x3 mm ebatlı hipoekoik oval solid lezyon izlendi. (BI-RADS 3). Ultrasonda çıkan bu sonuç önemli midir ve riski nedir ? Biyopsi önerir misiniz ?

26 Mart 2021 09:18
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

hipoekoik oval solid lezyon

34 yaşındayım, *** *** ** tarihinde meme ultrasonuna girdim. Sağ meme saat 9 hizasında areolaya 2 cm uzaklıkta 6x3 mm ebatlı hipoekoik oval solid lezyon izlendi. (BI-RADS 3). Ultrasonda çıkan bu sonuç önemli midir ve riski nedir ? Biyopsi önerir misiniz ?

25 Mart 2021 09:16
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

Meme kanseri

Sağ meme saat 1-2 hizasında, areolaya 1 cm mesafede 35x20x32 mm boyutunda olçülen hipoekoik, lobüle konturku nodüler lezyon mevcuttur. Posteriorunda belirgin akustik gölgelenme izlemeyen kezyonun etrafındaki glandüler dokuda heterojenite dikkati cekti. Tarif edilen lezyonda patolojik kontratlanma varlığı acısından hastanın meme mrg ile değerlendirmesi ve gereklilik halinde doku tanısı istenir... Yaş 17 endişelenecek bişey var mıdır acaba hastane de mr olmadığından başka hastaneye gitmemiz istendi..

13 Mart 2019 15:34
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

MEME Kitle

HOCAM ANNEM 44 yasında :Sağ memede kitlesi olan hastada çekilen ACİL BİLATERAL MEME ve AKSİLLER USG'de "Sol meme saat 2 hizası areola kenarında birbirine komşu 8x6 mm ve 9x5 mm boyutlarında hipoekoik yapıda düzgün sınırlı lezyonlar dikkati çekmiştir. (yoğun içerikli kist? FA?). Sol memede büyüğü saat 3 hizası areolaya 4 cm mesafede 20x6 mm boyutlarında olmak üzere birkaç bazılarında ince septa bulunan bazıları yoğun içerikli kistler dikkati çekmiştir. Sağ meme saat 11 hizası areola kenarında 36x27 mm boyutlarında lobüle konturlu ince septalı anekoik kist dikkati çekmiştir. Sağ memede büyüğü saat 9 hizası areolaya 4 cm mesafede 21x5 mm boyutlarında olmak üzere birkaç adet kist dikkati çekmiştir. Her iki aksillada büyüğü sağda 22x9 mm boyutla...

12 Nisan 2018 00:48
Doç. Dr. Erkan Öztürk Doktora Sor

Doç. Dr. Erkan Öztürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube