Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Dilin ortasında meydana gelen kırmızı çukurlaşma

Merhabalar doktor bey. Benim dilimin ucundabir kaç senedir internetteki coğrafik dil görselleriyle benzeşen yuvarlaklar cıkmakta... en geç 1 hafta içinde kendiliğinden düzelmekte. Bu aralar dilimin arka papillalarının ön tarafında yani dilimin ortasında böyle bir açılmaya meydana gelmeye başladı. Yuvarlak bir çukur oluşuyor büyüyor ve yine bir hafta gibi bir sürede düzeliyor. Bu döngü cok sık olmaya başladı. Bu yüzden kaygılandım. Corona da malumunuz. Sizin fikrinizi merak ettim. Ciddi bir hastalık göstergesi olabilir mi ? 3 ay evvel kbb kontrolü olmuştum kan testlerimde kansız olduğum ortaya cıkmıştı periferik yayma normaldi. Fikriniz benim için değerli. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

16 Kasım 2020 19:18
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Polisomnografi

Hocam merhabalar iyi çalışmalar. Geceleri uyurken horlama ve ara nefes durması yaşıyorum Yani kısaca uyku apnesi imiş. Polisomnografi testi istediler muayenehanenizde bu testi yapabiliyor musunuz?

25 Eylül 2020 22:39
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

OSAS hk ACİL

Hocam merhaba; 52 yaşında 83 kilo 1,62 cnm annemde orta şiddette tıkayıcı tipte uyku apne sendromu teşhisi konuldu.Hocam burunda tıkanıklıklar olduğu bununla birlikte damakta da sarkma olduğu söylendi burun ve damak için ameliyat ya da cpap önerdiler ama annem kullanamayacağınnı belirtiyor. öte yandan damak ameliyatı da zor olabilir dendi bundan da endişelendik epey.hocam bu şiddette bir osas için çeşitli aparatlar ağız boşluğu açmak için önerilir mi tek çaresi ameliyat mıdır ya da cpap mıdır?ve rislerinden bahsedebilir misiniz uykudayken srüekli kontrol etmemiz mi gerekiyor?teşekkürler hocam test sonucu şöyle: 3 obstruktif apne 0 miks apne 0 santral apne 126 hipoapne AHİ:20,5 Non-rem AHI:24,4 ortalam saturasyon:%91,2 en düşük saturasyon:%7...

16 Temmuz 2014 12:18
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

burun ameliyatı

14/06/2011 de burun kıkırdağım alındı. 07/09/2011 de uyku apnesi için dil kökü ve geniz ameliyatı oldum. son bir aydır burnumda tıkanıklık ve yorgunluk hissediyorum.. kıkırdak ameliyatı tekrar olunabilir mi? tşk.

15 Şubat 2014 12:37
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube