Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kulak Memesi Altında Ağrı

Hocam selamlar. 20 yaşında erkek bireyim. Bilindik bir rahatsızlığım yok. Ancak iki kulak mememin altı yanakla birleşen kısım sızlıyor arada sırada. Bazen de yemek yerken oluyor. Dışarıdan görünen herhangi bir şişlik falan yok. İnternetten bakayım dedim tükürük bezi tümörü falan çıktı korktum açıkçası. Ne olabilir, önemli midir?

26 Mart 2021 00:40
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Kulak önünde şişlik

Merhaba hocam, sizler için umarım her şey yolundadır. Sol kulak tarafımda tam alt çene kemiği bitişi(yanak) tarafında bilmiyorum ne kadar süredir var ama bir beze farkettim hocam. Ancak bu beze içte değilde deride gibi. Yani deri altında elimle hissedebiliyorum, yanağımı tuttuğum zaman deriyle geliyor gibi. Farkettiğim günden 2-4 gün içerisinde biraz büyüdü. Yanağımda bir yara çıkmıştı bundan kaynaklı KBB gittim antibiyotik verdi kullanıyorum ancak henüz bir küçülme olmadı. Hocam ufak bir araştırma yaptım ancak bu bir lipom olabilir mi? Herhangi bir ağrı durumum olmuyor. Ancak üstten dokununca acıyor. Ya da 5-6 günde birden büyüyen kötü huylu bir şey olabilir mi? Yani öncesinde yoktu böyle bir şey hocam.Biliyorum sizler görmeden yorum yapma...

2 Mart 2021 14:40
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Yanakta acılı kitle

Merhaba hocam, sizler için umarım her şey yolundadır. Sol kulak tarafımda tam alt çene kemiği bitişi(yanak) tarafında bilmiyorum ne kadar süredir var ama bir beze farkettim hocam. Ancak bu beze içte değilde deride gibi. Yani deri altında elimle hissedebiliyorum, yanağımı tuttuğum zaman deriyle geliyor gibi. Farkettiğim günden 2-4 gün içerisinde biraz büyüdü. Yanağımda bir yara çıkmıştı bundan kaynaklı KBB gittim antibiyotik verdi kullanıyorum ancak henüz bir küçülme olmadı. Hocam ufak bir araştırma yaptım ancak bu bir lipom olabilir mi? Herhangi bir ağrı durumum olmuyor. Ancak üstten dokununca acıyor. Biliyorum sizler görmeden yorum yapmanız çok doğru olmayacaktır ancak danışmak istedim. Sağlıcakla kalınız hocam.

1 Mart 2021 23:38
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Çene tükürük bezi

Hocam meraba kolay gelsin ben 1 bucuk ay once gonore tedavisi gordum kulak arkasi lenf bezim şişmişti ama o çok küçüldü varmi yokmu anlayamiyorum bazen varmiş gibi hissediyorum lenf bezlerime bakarken cenemin altinda iki tarafta ikiside ayni hizada iki tane elips top gibi bişey farkettim 1 bucuk 2 cm boyutunda ben lenf bezi sanarken bir tanidigim tükürük bezi dedi boyu sizce nekadar olunca sıkıntı olurmu tesekkurler

27 Aralık 2020 00:35
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

tükürük bezi tümörü ameliyatı

S.aleyküm hocam.Babam 70 yaşında Nazilli de yaşıyor.Kulak memesi altında yumurta büyüklüğünde tükürük bezleri tümörlerinden kaynaklı şişlik mevcut ve ameliyat olması gerektiğini söylemişler.Ancak riskleri varmış yüz sinirlerinden dolayı.Sinirlere zarar vermeden bu tümör alınamaz mı? Teşekkürler, Allah razı olsun.

5 Ağustos 2016 15:12
Prof. Dr. Bülent Topuz Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Topuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube