Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kronik Sinüzit Tanısı

Merhaba.Uzun süredir neredeyse kendimi bildim bileli burun tıkanıklığım var.Bunun için kbb uzmanına gittim.Bana kronik sinüzit olabileceğimi söyledi ve benden paranasal sinüs bt istedi.Ancak ben beynime radyasyon almayı (güvenli denilsede) göze alamadım.Kronik sinüzitin bt haricinde alternatif bir tanı yöntemi varmı?

23 Mart 2015 18:32
Op. Dr. Murat Gümüşsoy Doktora Sor

Op. Dr. Murat Gümüşsoy tarafından cevaplandı.

mukus retansiyon kisti

Merhaba Dr bey,annemin(YAŞ 50) çektirdiği beyin MR sonucuyla ilgili bilginizi rica ediyoruz.TETKİK POT:Aksiyal T1 SE,T2 TSE FLAİR koronal T2 TSE,sagital T1 SE sekanslar alınmıştır. Restorebellar alanda BOS mes.minimal artmış.(mega sisterna magna) Nazal septum sağa deviye olup,spur formasyonu izlenmiş. her iki maksiller sinüste minimal mukozal kalınlaşma izlenmiş.Sağ maksiller sinüs tabanında 12 mm çapında mukus retansiyon kisti izlenmektedir.

16 Mart 2015 09:28
Op. Dr. Murat Gümüşsoy Doktora Sor

Op. Dr. Murat Gümüşsoy tarafından cevaplandı.

4buçuk yaşında oğlum, sürekli krup oluyo sinüsleri doluymuş...

merhaba dr. bey, oğlum 4,5 yaşında ve 1 yaşından beri sürekli krup oluyo neredeyse her ay acillik oluyoruz. 7 aydır alerji ve antibiyotik tedavisi görüyoruz yılbaşından bu zamana 5 kutu antibiyotik ve çeşitli alerji ilaçları kullandık ama tedavi yanıt vermedi. sürekli burun akıntısı geniz akıntısı ve geçmeyen öksürügü var. bu 7 ay içindede aynı devam etti. kan tahlilleri , ciğer filmi, kafa filmi çekildi. sadece burun yan taraflarındaki ve üst taraftaki sinüsler dolu görünüyormuş. enfeksiyon bu nedenle geçmiyormuş. sinüsteki boşluklar olmadığından enfeksiyon geçmiyordur dedi bakan dr. bu durumda kbb uzmanına yönlendirdi. bu durumda nasıl bir tedavi önerirsiniz , ne yapmamız gerekli. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

20 Nisan 2014 23:30
Op. Dr. Murat Gümüşsoy Doktora Sor

Op. Dr. Murat Gümüşsoy tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube