Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Kulakta uğultu

Merhaba.42 yaşındayım.Sağ kulağım çocuklukta otitis mediadan dolayı işitmiyor.çocukken operasyon da geçirdim Ğrof.Dr.Sedat Katırcıoğlu tarafından.şimdi de 2 haftadır sol kulağımda basınçlı bir uğultu ve rüzgar sesi gibi bir ses var.ve işitmemi engelliyor.tabiki bir hekime görünmem gerekir ancak Almanya'da yaşadığımdan ve bu ülkenin doktorları ülkemin doktorları kadar ilim sahibi olmadıkları için sizden kısa bir bilgi arz ediyorum.saygılarımla.

24 Ağustos 2020 19:08
Doç. Dr. Selman Sarıca Doktora Sor

Doç. Dr. Selman Sarıca tarafından cevaplandı.

Kulak Çınlaması ve Yutkunurken Kulaktan Ses Gelmesi

Sayın Hocam Merhabalar, Ben Ozan. 30 yaşındayım Harita Teknikeriyim. Size sorum, yaklaşık 2 ay önce bir arazi görevi esnasında hazırlıksız olarak sabahtan akşama kadar şiddetli rüzgar altında çalıştık ve o günü takiben sol kulağımda yutkunurken ses gelmeye başladı (açılıp-kapanma sesi gibi) ve daha sonrasında ise sürekli olarak ince bir çınlama sesi ile (radyo sinyali gibi) beraber yutkunurken kulağımda ses gelmesi hala devam ediyor. Malum yaşadığımız bu günlerde hastahaneye gitmemi çevrem istemiyor. Bu yüzden endişelenmem için bir neden var mı? ve Bu durumun düzelmesi için bir tedavi var mı? Nelerdir? İlginize şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

19 Haziran 2020 10:53
Doç. Dr. Yakup Yeğin Doktora Sor

Doç. Dr. Yakup Yeğin tarafından cevaplandı.

Orta kulak iltihabı ve kulaklara tüp takılmadı

Merhaba Hocam 4 yaşındaki kızım orta kulak iltihabı geçirdi. 10 gunden fazla antibiyotik tedavisinden sonra cocuk enfeksiyon uzmani 5 tane igne verdi. Ancak biz bu iğneleri yaptırmayıp kbb dr.una başvurduk. Kbb dr. Kulaktaki sıvının iltihaplı olmadiğını söyledi. 15 gün grip ilacı ve burun spreyiyle sıvı gecmezse kulaklara tup takılmasi gerektigini soyledi. Kulaktaki sıvı geçmemiş bu durumda kulaklara tüp taktırmak gerekli midir? Su an %15 lik bir isitme kaybımız var ancak zarda herhangi bir çökme yokmuş işitme ameliyat sonrası düzelir mi?

6 Kasım 2018 01:05
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

otit media

mrb hocam 4 yaşında bir kızım var.2 yaşından beri ara ara kulak iltahabı oluyordu. son zamanlarda 2 ay üst üste oldu.Bu 2 aylık zamanda 3 şişe antibiyotik bitirdik.çocuk hastalıkları uzmanımız deposilin1,2 başladı.21 günde bir kez yaptırıyoruz. penisilin yaptırdığımız süre boyunca(6 aydır yaptırıyoruz)2 kez kulak iltahabı oldu 1. si genta damlayla geçti 2.sinde kulağı aktı penos şurup genta damla verildi. Bu arada 4 tane KBB uzmanına götürdüm.Doktorlarımıza bu böylemi devam edecek tüp takılması gerekir mi dedim gerek yok dediler.2 kez işitme testi yaptırdım işitme kaybı yok dediler. Şu an penos ve genta damla kullanıyoruz.Hocam başka yapılması gereken birşey var mı?Biz bi yerde eksik mi yapıyoruz sürekli kulak iltahabı çekiyoruz. Hocam yard...

9 Nisan 2016 10:33
Prof. Dr. Fikret İleri Doktora Sor

Prof. Dr. Fikret İleri tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube