Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Sol kulak arkası damar ağrısı

Merhaba hocam 26 yaşındayım bugün aniden sol kulak arkamdaki damardan aşağı doğru şiddetli zonklama ağrı oluştu ve kulak arkama dokunamıyorum ağrıyor boynumu kımıldatamıyorum. Önemli bir rahatsızlık mıdır ne önerirsiniz? Teşekkür ederim saygılar

12 Eylül 2020 22:03
Op. Dr. İlhan Eğilmez Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Eğilmez tarafından cevaplandı.

Kulak ağrısı

Merhabalar Benim yaklaşık 15 gün önce bir kulak ağrım vardı ve kbb doktoruna gittim. Sol kulağım tıkanmış duymuyordu temizleme yapıldı, sağ kulak normaldi. Klamoks 1000 mg ve siprogut damla kullandım bitirdim ama ağrım bir kaç gündür fazla arttı ve boğaz kısmımda beze gibi şeyler var. Özellikle sol kısmında ve ayrıca her nefes aldığımda acı, batma ve hırıltı var. Coronadan dolayı hastaneye gitmek istemiyorum. Kötü bişey olabilir mi yoksa strese bağlı mı? Çünkü çok korku ve stresim oldu bu zamanlarda. Şimdiden teşekkürler.

22 Nisan 2020 20:22
Op. Dr. İlhan Eğilmez Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Eğilmez tarafından cevaplandı.

Kulak arkası şişlik

İyi günler doktor bey. Yaklaşık 5 gündür aşırı çene ve kulak ağrısı sebepleri ile doktora gittim ve kendisi bana çene eklemi zedelenmesi olduğunu söyleyip bir hap ve krem verdi. Ancak eve döndüğümde kulağımın arkasında, mastoid kemiğinden bahsetmiyordum, kulağımda yani bir şişlik fark ettim. Şişlik gibi de değil aslında şekli bir farklı, kemik çıkmış gibi bir şey. Ama çok küçük. Şu ana kadar da fark etmemiştim ve küçükken o kulağımda çökme olduğu için ameliyat olmuştum, ondan kalmış olabilir mi? Ya da yapısal bozukluk olabilir mi? Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

13 Kasım 2019 11:02
Op. Dr. İlhan Eğilmez Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Eğilmez tarafından cevaplandı.

Orta Kulak İltihabım var, sesleri robotik duyuyorum.

Sağ kulağımda su kaçmış gibi bir ağrı vardı. (Ağrıdan önceki günlerde uyandığımda, 'kupkuru boğaz' ve aşırı kuru öksürük de bulunmakta.) Gece kulak ağrısından sadece bir saat uyuyabildim. "Orta Kulak İltihabı" olduğumu öğrendim. (Doktor burun spreyi, antibiyotik ve grip ilacı verdi.) Hastane'den eve döndüğümde sağ kulağımın ağrısı kendiliğinden geçti fakat sesleri "robotik" şekilde duyuyorum ve 5 saat uykudan sonra da hâlâ devam ediyor. Sessiz ortamda 'sinyal sesi'ne benzer ses duyuyorum. Endişelenmeli miyim? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

31 Ocak 2018 17:21
Op. Dr. İlhan Eğilmez Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Eğilmez tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube