Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Lenffadenit

Merhaba hocam, Benim boyun usg incelemen şu şekildedir: Bilateral parotis ve submandibular gland boyut ve ekose tabidir. Tiroid gland boyutu normal sınırlarda olup parankimi homojendir. Her iki lobda solid-kistik yer kaplayan lezyon saptanmamıştır. Bilateral submandibuler bölgede en büyüğü yaklaşık 2cm çapında Bening natürel lenf nodülleri mevcuttur. Ense de kitle şişliği bulunan lokalizasyon da yer kaplayan lezyon görülmemiştir. Daha sonradan büyüme veya zararlı olma ihtimali var mı Doktorum temiz dedi ama birde size sormak istedim ben çok fazla takmaya başlamıştım doktorum temiz kafanı meşgul edecek şeyler yapmaya çalış dedi.

15 Şubat 2019 21:38
Uzm. Dr. Hikmet Toy Doktora Sor

Uzm. Dr. Hikmet Toy tarafından cevaplandı.

2 yıldır geçmeyen lenf şişliği

2 yıldır kulağımın arkasında kemik üstünde şiş yumru var. Hareket etmiyor ve ağrımıyor. Ayrıca hiç geçmiyor da aynı boyut duruyor. Kanser belirtisi olmasından endişe ediyorum. Kan tahlilinde kötü bişey olsa çıkar mı? Gece terlemelerim ateşim kilo kaybım yok sadece ferritin değerim çok düşük olduğundan halsizlik oluyor. Endişe etmeli miyim? Kanser olabilir mi?

30 Ocak 2019 21:37
Uzm. Dr. Hikmet Toy Doktora Sor

Uzm. Dr. Hikmet Toy tarafından cevaplandı.

Kanlanma Artisi olan Lenf nodu

Slmlar.5 yaşındaki oğlumun boyun ultrasonunda Bileteral parotis bezi yuzeyel lobunda büyüğü solda 10X5mm ebatli bir kaç adet lenf modu izlenmistir.Bileteral servikal bölgelerde sağda büyüğü 27x10 mm ve solda büyüğü 23x9mm ebatli hipoekoik ekojen hiluslu hiler kanlanma artisi olan lenf nodlari izlenmistir.Bu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim.Oglum ultrason çekilmeden 15 gün öncesinde boğaz enfeksiyonu olmuştu ve antibiyotik kullanmisti.Antibiyotik bitiminde 2 gün süren ateş neticesinde gittik ve ultrason çekildi.Simdiden teşekkürler..

26 Nisan 2017 03:11
Uzm. Dr. Hikmet Toy Doktora Sor

Uzm. Dr. Hikmet Toy tarafından cevaplandı.

boyun usg

Merhabalar benim daha once cektirdigim usgde 15×7 mm lenf nodlari diye isimlendirirken doktor tavsiyesiyle aksef ve dolorex kullandim suanki usg de bilateral servikal zincirde en belirginleri solda 11 × 6, 7 mm boyutunda yagli hilusu bulunan benign karakterde birkac adet lenf nodu izleniyor ek olarak sag superior servikal zincirde 23×8.5 boyutunda yağlı hilusu hafif secilen rdus ile hiler vaskularizasyon gosteren benign karakterde lenf nodu izlendi diyor zaten elle direk olarak hissediliyor yine ilac verdi doktorum sizede danismak istedim simdiden teşekkür ediyorum .

28 Mart 2014 08:15
Uzm. Dr. Hikmet Toy Doktora Sor

Uzm. Dr. Hikmet Toy tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube