Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

uykuda boğulma hissi

hocam ıyı gunler hocam sıklıkla olmamakla beraber nadiren uykumda boğulma hissi ile uyanıyorum.kbb uzmanına gıttım gereklı kontorllerı yaptı boğaz burun vb. bolgelerde hıc bır sorunun olmadıgını son zamanlarda hızlı kılo almamdan kaynaklı olabılecegını soyledı.hocam horlama problemımde var sureklı deıl ama kesık kesık.yasım 34 boyum 176 kılom 87 ama suan 81e dustum ve uykuda 20 gunde 1 defa oldu kılo verdıgımden beri.hocam cenem bıraz gerıde oldugu ıcın horlama protezı onerdı doktor.sızce ne yapmalıyım?

8 Temmuz 2015 15:02
Op. Dr. Cem Erdurak Doktora Sor

Op. Dr. Cem Erdurak tarafından cevaplandı.

UYKUDA

HOCAM MERHABALAR. 35 YASINDA BAYANIM. YAKLAŞIK 4 AYDIR. GECELERİ UYURKEN BİRDEN TIKANARAK UYANIYORUM. NEFESİM ANİDEN DURUYOR. ŞİDDETLE NEFES ALIYORUM GEÇİYOR. 2-3 SN KADAR SÜRDÜGÜNÜ HİSSEDİYORUM.BAZEN HORLAMAMDA OLUYOR. BU TIKANMA HER GECE OLMUYOR. BAZEN DAHA SIK OLUYOR. GECELERİ BURNUM TIKALI UYUYORUM VE ÇOĞU SABAH BURUN AKINTISIYLA UYANIYORUM. GÜN İÇİNDE NORMALE DÖNÜYORUM. BU UYKU SIRASINDA NEFESİMİN DURMASI BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR. AŞIRI BİR KİLOM OLDUĞU DA KESİN. NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ SEVGİLİ HOCAM.

15 Nisan 2015 09:42
Op. Dr. Cem Erdurak Doktora Sor

Op. Dr. Cem Erdurak tarafından cevaplandı.

UYKU APNESİ VE HAPŞIRMADA KOKU

HOCAM İYİ AKŞAMLAR.. EŞİM UYUDUĞUNDA BAZEN UYKUDA BİR SÜRE NEFES ALMIYOR VE SONRASINDA DERİN BİR NEFES ALIYOR VE BU BENİ KORKUTUYOR..UYKU APNESİ OLABİLİR Mİ?NE YAPILMALI? BİR DE HAPŞIRDIĞI ZAMAN RAHATSIZ EDİCİ BİR KOKU GELİYOR...BU NE İLE İLGİLİ OLABİLİR?

20 Ocak 2015 21:43
Op. Dr. Cem Erdurak Doktora Sor

Op. Dr. Cem Erdurak tarafından cevaplandı.

küçük dil iltihabi

Hocam Merhaba cevaplariniz icin size cok tesekkür ediyorum.Daha onceki sorumdada belirtiğim benim hafif bir uyku apne hastaligim var.boğazımdan ve burnumdan bi kac ameliyat gerceklestirdim kücük dilim icin uvulopalatal flep tekniği ameliyat oldum ve bu ameliyatlarimdanda pek memnun değilim acıkcası.kücük dilimde ekteki resimde gibi sarımtrak renkte bir iltihaplanma söz konusu sanırım iltihaplanmaması icin herhangi bir öneriniz varmı? . Kolay gelsin iyi Calısmalar.

4 Ocak 2015 01:13
Op. Dr. Cem Erdurak Doktora Sor

Op. Dr. Cem Erdurak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube