Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

uyku apnesi

36 yaşında bir bayanim.haziran ayında uykuda nefes durması ve çarpıntı şikayetiyle kardiyoloji bölümüne başvurdum.doktorum ultrason incelemesi ve bt anjiyografi yaptı.gerekli tahlillerim normal çıktı.kalp hastası olmadığımı söyledi.fakat holterde gecede bir kac kere kalbimin durduğunu söyledi. (Bir tanesi 2,5 saniye durmus).beloc sikayetimi kesmediği için "corolan" verdi.beyin mr imda "nazal septum deviasyonu sola deviye,konka hipertirofisi" çıktı.bunlar bende uyku apnesi yapmış olabilir mi?fazla kilom da var.uyku apnesi beyin hücrelerinin ölümüne yol acar mi?

22 Ekim 2015 19:48
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

Bademcil ameliyati

Merhaba hocam. 4 ay once bademcik ve kucuk dil ameliyati oldum. Ilk baslarda ozellikle sekerli tatlari neredeyse hic alamiyordum. Tat almam biraz duzeldi ama tam degil. Sizce tat alma duyuma tamamen geri kavusabilecek miyim ?

5 Ağustos 2015 09:53
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

Şiddetli Horlama Sorunu ve önerilen ameliyatlar hakkında

Öncelikle iyi günler dilerim. Geçen hafta horlama şikayetlerimle ilgili olarak olası tedavi ve tanılar için bir KBB uzmanına göründüm. Burun ve boğazıma baktıktan sonra Parazantal Sinüs Tomografisi çektirdim. BT sonucu yaptığı incelemede burun için kemiklerde yamukluk olduğu, dışa yakın burun etlerimin aşırı büyük olduğunu ve küçük dilimin sarkık olduğunu söyledi. Bu tanılar için radyofrekans yöntemi ve silikon tamponlarla yapılmak üzere • Septoplasti P*** *** ** • Uvulektomi P*** *** ** • KonkaRF P*** *** ** ameliyatlarını önerdi. Ek olarak 29 yaşındayım, Yüksek makine mühendisi olarak bir Ar-Ge de masa başı çalışma yapmaktayım. Sabahları kalktığımda boğaz kuruluğu yaşıyorum ve günde ortalama 7 saat uyuyorum. Genel olarak horlama dışında s...

5 Haziran 2014 12:54
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

4.5 yaşındaki kızımın horlaması

Sayın Hocam, Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.kızım4.5 yaşında zaman zaman ağzı açık ve horluyarak uyuyor.Çok sık hastalanan bir çocuk değil .Geniz eti olabilir mi?Belirli bir yaştan sonra geniz eti küçülür diye duymuştum,bu doğrumudur.Ne yapmamı önerirsiniz. cevabınız için şimdiden teşekkürler. saygılar.

31 Ekim 2013 17:53
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube