Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Yüz ağrısı, şeffaf balgam

Merhaba Hocam. 27 yaşındayım. 1-2 aydır yüz ağrılarım var. Yalnız 1 ay önce kaza yaptım. Ama boğazım hep kuru oluyor. Bilyeden çok az küçük miktarda günde 3-4 kez şeffaf renkli balgam gibi kaygan ama yoğun kıvamlı bir şey çıkıyor. Sizden ricam tomografi raporumu detaylar mısınız? Şimdiden teşekkürler 🙏 1.BT:Bulgular :IV. ventrikül orta hatta ve normal genişliktedir. Serebellum, pons ve mezensefalon dansiteleri BT çözünürlüğü dahilinde doğaldır. Bazal ganglionlar ve talamuslar normaldir. Serebral parankim normal olarak değerlendirilmiştir. Serebral sulkus derinlikleri ve ventriküler sistem genişliği yaş ile uyumludur.Orta hat yapılarda shift izlenmemiştir. Akut parankimal patoloji izlenmedi.Kranial kemik yapılar doğaldır. KONTRASTSIZ BEYİN B...

20 Aralık 2021 23:39
Prof. Dr. Mustafa Kazkayası Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kazkayası tarafından cevaplandı.

Lenf nodulü

Sayın hocam merhaba müsadenizle bir sorum vardı kısacası boğazım her iki tarafında bezeler vardı yaklaşık 2-3senedir kbb muayenesi oldum elle muayene ve ultrason sonucu tiroid glandları normal parankimi homojen solid yada kistik lezyon izlenmemiştir sağ submandibüler bez posterior komşuluğunda büyüğü 22*9 solda büyüğü 18*9 birkaç adet reaktif lenf nodu izlenmiştir diye sonuc aldım hocam fakat sağ tarafta 3 aydır ara ara sızlar şekilde ağrı oluyor birde sağ lenfin altında küçük bir adet daha lenf nodu çıktı kendim elimle tespit ettim sizce ne olabilir yapmam gereken başka birşey varmıdır doktor takip edelim yeter dedi teşekkürler

27 Kasım 2021 10:58
Prof. Dr. Mustafa Kazkayası Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kazkayası tarafından cevaplandı.

Yüz felci tekrar riski

Hocam yaşım 24 daha covid aşısı olmadım. Sebebi kendimce şu şekilde Geçen sene ( 2021 Şubat sonu)yüz felci geçirdim ve yüz felci geçirmiş birinin diğer insanlara göre yüz felci geçirme ihtimalinin çok daha fazla olduğunu dikkatli olmam gerektiğini öğrendim doktorum tarafından . Sağlıklı kişilerin bile aşı sonrası yüz felci geçirdiğine şahit oldum ve zaten yan etkiler arasında da belirtilmiş durumda. Zaten bir kez geçirmiş olmam riski arttırırken birde aşı ile riskin tavan yaptığını düşünüyorum ve fikrinizi merak etmekteyim ?

30 Eylül 2021 13:55
Prof. Dr. Mustafa Kazkayası Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kazkayası tarafından cevaplandı.

Thornwaldt kisti

Merhabalar hocam. Kolay gelsin yaklaşık 10 gün boyunca boyun ense ve baş ağrısı yaşadım sonrasında beyin cerraha gittim beyin ve boyun emari istedi sonuçlarınimda nazofarink tabanı orta hat sağ paramedian kesimde yaklaşık 8 mm uzun Alata t1a ve t2a sekansta hafif hiperintens nodüler oluşum yüksek protein içerikli hemorajik thornwaldt kisti ile uyumlu Sağ alt konya rölatif hipertrofik görünümdedir Beyin cerrah kulak Burun Boğaza yonlerdirdi gittim ama hiç önemli birşey yok dedi fakat için rahat etmedi sizede sormak istedim bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

7 Haziran 2021 21:12
Prof. Dr. Mustafa Kazkayası Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kazkayası tarafından cevaplandı.

östaki borusu tembelliği kulak zarı ameliyatını başarısız kılıyor

3 yıl önce burun septoplasti ameliyatı oldum ve arkasından kulak zarı ameliyatı (miringoplasti) oldum. Zar tutmadı. Bugün diğer kulağımda iltihap oldu ve tip takılacak. Doktorum diğer kulağıma da zar ameliyatını tekrar yapacak. Ama tutma ihtimalini düşük söyledi. Sebebi ise östaki borusu tembel olduğu için çalışmıyor ve basınç ve havalandırma yapmıyor. Zar tutmuyor dedi. Sizin fikriniz nedir?

26 Kasım 2015 16:32
Prof. Dr. Mustafa Kazkayası Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kazkayası tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube