Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kulak ve burun

Merhaba doktor bey annemin ilk önce kulağı ağırdı sonra çok şişti ateş çok yaptı şuanda burnundan hiç nefes alamıyor kulak zarındada delik var tehlikelimi.

23 Eylül 2021 18:55
Prof. Dr. Hakan Cıncık Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Cıncık tarafından cevaplandı.

Parotis Bezi

Sayın hocam merhaba yaşım 25 bayanım sizin değerli bilgilerinize çok ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. 15 gün önce kulak memesinin hemen alti çeneye yakin bir beze hissettim elimle kontrol ederken denk geldi dışarda gözle görülmeyen çok sert değil elimle bastırınca hafif oynuyor. Akabinde kbb ye göründüm muayene etti. Diş.kulak yolunda iltihap olduğunu ve kulak egzaması olduğunu söyledi (Çok kaşıntı oluyordu aylardir) Parotis bezi mi şişen diye sordum burası genelde kuyruk kısmı dedi asıl bölgeler cene yanak kısmı dedi çok önemsemedi ben şişlik göremedim dedi ama var yüzeysel bir muayene yaptı.. antibiyotik verdi 5 gündür kullanıyorum ama hala kitle aynu küçülme yok büyüme de yok birde kulak damlaları verdi...hocam bu kitlenin...

3 Eylül 2021 16:33
Prof. Dr. Hakan Cıncık Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Cıncık tarafından cevaplandı.

Östaki disfonksiyonu

Hocam benim 1 ay önce gece birden kulağım tıkanır gibi oldu sonrası basınç hissi oluştu kulağımda enfeksiyon vardı dış kulakta sanırım. Enfeksiyon henüz yeni geçti 1 ay sonra. Şimdi kulağımda basınç oluyor 2 gün geçer gibi oluyor sonra tekrar başlıyor gece yatarken rahatsız olduğum kulağın üstüne yatınca da rahatsız oluyorum doktora gittim işitme testleri ve sinüs röntgeni normal çıktı östaki sorunu var dedi fakat ilaç falan vermedi balon şişir sakız çiğne dedi. Benim sorum östaki borusu düzelir mi benim yapmam gereken yada sizin önerebileceğiniz ilaç var mı düzelmesi ne kadar sürer yakın zamanda okulum açılacak bu şekilde evden ayrılmak istemiyorum.

19 Ağustos 2019 21:07
Prof. Dr. Hakan Cıncık Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Cıncık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube