Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Geniz eti

Merhaba hocam, oğlum 5,5 yaşında, 3 yıl önce genizeti bademcik ameliyatı oldu. Son bir yıldır dönem dönem burun tıkanıklığı yaşıyoruz alerjik bir bünyesi var. Bahar döneminde özellikle. Ama hava değişimlerinde de aynı tıkanıklıklar oluşuyor. Özellikle enfeksiyon geçridikten sonra artık burun tıkanıklığı geçmemeye başladı. yaklaşık 3 haftadır nasonex kullanıyoruz. belirgin bir düzelme oluşmadı. Geceleri ağzı açık uyuyor burnundan nefes alırken çok zorlandığı belli oluyor. Yeniden geniz eti büyüdüğüne dair doktor görüşümüz var. 2. kez ameliyat olması durumu çözer mi? Yeniden büyümeyeceğini nerden bileceğiz büyümesinin başka bir sebebi ve çözümü olabilir mi? Teşekkürler..

11 Aralık 2013 09:23
Prof. Dr. Ömer Taşkın Yücel Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Taşkın Yücel tarafından cevaplandı.

GENİZETİ

MERHABALAR HOCAM DAHA ÖNCE SİZE GENİZETİ İLE İLGİLİ SORU SORMUŞTUM 3.5 YAŞINDA KIZIM VAR ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNE GENİZ ETİ ŞİKAYETİNDEN DOLAYI GÖTÜRDÜM ORDA BANA AMELİYAT OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER İNTERNETTEN ARAŞTIRDĞIM KADARIYLA LAZERLE AMELİYATTA VARMIŞ GENİZ ETİ AMELİYATI KONUSUNDA KLASİK AMELİYATI MI YOKSA LAZELİ AMELİYATIMI ÖNERİRİSİNİZ.BİRDE KULAKTA SIVI TOPLAMASI OLDUĞUNU GÖYLEDİLER KULAĞA TUP TAKILMASI GEREKİYOMUŞ TEHLİKELİ BİR OPERASYONMUDUR?ÇOK KORKUYORUM HOCAM.

10 Aralık 2013 12:07
Prof. Dr. Ömer Taşkın Yücel Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Taşkın Yücel tarafından cevaplandı.

geniz eti. alerji

Sayın hocam, İnternette doktor araştırıken size rast geldim. Kızımı ameliyat yaptırmayı düşünüyoruz.Beş yaşında kızımın geniz eti problemi var.Öncelikle şunu sormak istiyorum. Kızmda 3 yıldır sürekli burun ve geniz akıntısı var. KBB doktoruna götürdüm, Alerjisi olduğunu söyledi. Ayrıca geniz eti olduğunuda söyledi, ama nefes alacak yerinin olduunu da söyledi.Alerji için, İki damla bir şurup verdi bir ay kullanmamı söyledi. Kullandım.; burun akıntısı durdu , ama geniz akıntısı devam ettiği için göğsünde balgam oluştu, sürekli bir öksürük oldu.Çocuk doktoru antibiyotuk tedavisi başlattı. Öğrenmek istediğim bu alerji tedavi edilir mi? Geniz akıntısı Bademcikleri iltahaplandırı mı? Çünkü kızım sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalıyor. Çok ...

2 Kasım 2013 18:21
Prof. Dr. Ömer Taşkın Yücel Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Taşkın Yücel tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube