Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Burun Kanaması

Gittiğim KBB uzmanı bana allerji olabileceğimi söyledi.Verdiği ilaçlar Avamys 27.5 mikrogram burun spreyi flutikazon furoat ve Desmont desloratadin/montelukast sodyum 5/10mg tablet.Burun spreyini sabah her burun deliğine 2 kez olmak üzere 4 kez sıkıyorum hapı ise akşamları bir tane alıyorum.İlaçlara başlayalı dün bir hafta oldu ancak burunmda kanama oldu.Şiddetli olarak sümkürünce yine kanıyor.İlaçları bırakmalımıyım?

24 Aralık 2014 09:44
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

Burun Kemiği Şişliği

Hocam merhaba, Yaklaşık bir ay önce burnuma bir darbe aldım ve zaman içerisinde burnumun şeklinin değiştini fark ettim. Burnum kemerli bir hale gelmişti ve sola doğru kaymış gibiydi. Çok sert bir darbe değildi ve kanama olmadığı için kırık olmadığına emindim. Kayma, çökme gibi şeylerden korktum ama dikkatli bakınca şiştiği için öyle durduğunu fark ettim ve mavi jel ile dolu buz torbasıyla sert bir şekilde ovalamaya başladım. Bu işlemlerden sonra kısa bir süre içerisinde sonuç aldım ve burnum %85 oranında düzeldi diyebilirim. Sorum ise şu; sert bir şekilde ovalamadığım takdirde şişlikler inmiyor.. bunun bana bir zarar olur mu? ve bu şekilde masaj yapmam doğru mu? Hiç ellenmediği taktirde 6 ay ila 1 sene arasındaki uzun bir süreçte şişlik ini...

11 Ağustos 2014 17:59
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

gripmi??

hocam mrb hocam 1 haftadır gribim fakat son 3 gundur ne koku ne tat alabiliyorum burnum akıyor ve tıkalı nefes almakta zorlanıyorum hocam birde bunun yanı sıra burnumu sılerken kan akıyo pıhtı seklınde birde sag kulagımda burnumu sılerken pısss diye ses cıkıyo çok korkuyorum sanki zarı patlıcakmıs gibi neden olabilir hocam hiç böyle olmuyordum baska bir hastalikmıdır acaba ?tesekkurler

19 Mayıs 2014 15:07
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

Burun Ameliyatı

Merhaba, ben 16 yaşındayım burnumdan nefes almakta oldukça zorlanıyorum aynı zamanda kemik eğriliği var bu beni oldukça rahatsız ediyor. Daha önce doktora gitmedim fakat bu site üzerinden uzman doktorlarımıza danıştım. Bayanlar da 16 yaşında burun ameliyatı olabileceğini, kişiye yüz gelişimine göre bu durumun değişebileceğini söyledi. Ben sizin fikrinizi de almak istiyorum eğer yüz gelişimim bitmişse bu yaşta ameliyat riskli midir? Beni psikolojik olarak oldukça rahatsız ediyor yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim..

18 Nisan 2014 18:42
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

1 haftadır geçmeyen burun akıntım var ne yapabilirim?

Merhaba ben 25 yaşındayım. 1 haftadır tek taraflı burun akıntım var ve son 4 gündür de yoğun geniz akıntım başladı. Bu akıntılar şeffaf geliyor. Son zamanlarda çift taraflı olmaya başladı bu akıntılar.Zaman zaman çok tıkanıyorum bu yüzden ve çok rahatsız oluyorum. Burnumda deviasyon ve sinüzitim var öncesinden ama intrnetten baktığımda sinüzitten kaynaklı akıntıların şeffaf olmadığı yazıyor. Bu ne olabilir? Aile sağlık ocağına gittim doktor antibiyotik, balgam sökücü ve nasonex sprey verdi. Sizce doğrumu ?

4 Aralık 2013 23:31
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

ameliyat olmayıpta ilerde zamanda bi zararlı mı ?

Gunaydın ozan bey sikayetim her sabah uyandığımda sol taraf burunu tıkanık kalıyorum.Otrivine menthol sprey kullanıp normala dönüyor hava alabiliyorum.dogustan beri işitme engelliyim sag 68 db sol 73 işitme cihazı kullanmaktayım ama menmun degilim net sekilde duymuyorum.Burun yamugu varsa o yuzden konusma bozuklugunu olabilir diyorlarmış.Bi kaç ay önce noroloji dr a çıkmıstım BT SONUCU:Septum nazali sola doğru deviyedir.Hocam bt sonucu göre illa ki ameliyat mı gerekiyor ? ameliyat olmayıpsa ilerde zamanda bi zararı var mı İyi Çalışmalar..

3 Aralık 2013 07:34
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

Kulak arkasında şişlik

Merhaba doktor bey sağ kulağımın arkasında 2 cm çapında bir şişlik oluştu.Darbe almadım kendiliğinden oluştu ne yapmalıyım geçer mi yoksa doktora görünmelimiyim.

1 Aralık 2013 23:08
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

baş ağrısı

MERHABA DOKTOR BEY. BALIKESİRDE YAŞIYORUM. 31 YAŞINDAYIM. 2 AYDIR GEÇMEK BİLMEYEN BAŞAĞRILARIM NEDENİYLE AĞRILARIM ŞİDDETLİ DEĞİL FAKAT SÜREKLİ. KBB DOKTORUNA GİTTİM RÖNTGEN ÇEKTİ SİNÜZÜT YOK DEDİ. GÖZE GİTTİM SIKINTI YOK DEDİ. NÖROLOJİYE GİTTİM MR İSTEDİ. SONUCU KBB UZMANINA GÖSTER ÖNEMLİ BİŞEY DEĞİL DEDİ. EN SON FİZİK UZMANI FİBROMİYALJİ YUMUŞAK DOKU ROMATİZMASI TANISI KOYDU. AĞRILARIM ARA ARA OLUYOR ARTIK. AMA HALA TAM GEÇMEDİ VE ÇOK HALSİZİM. SAYIN HOCAM BURNUMUN DİREĞİ SIZLAR DERLER YA GERÇEKTEN SIZLIYOR. BAZEN BURNUM BUZ GİBİ OLUYOR. MR DA YAZANLAR NAZAL SEPTUM SOLA DEVİYEDİR. SAĞ NAZAL KONKA HİPERTROFİK GÖRÜNÜMDEDİR. BANA BİLGİ VERİRMİSİNİZ. SIKINTI Bİ DURUMUM VARMI. TEKRAR KBB UZMANINA GİTMELİMİYİM. İYİ ÇALIŞMALAR.

25 Kasım 2013 08:10
Op. Dr. Ozan Erol Doktora Sor

Op. Dr. Ozan Erol tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube