Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

boyunda sisliklet

merhaba hocam, yaklasik olarak 3 yildan beridir boynumda 1 cm ve 0.5 cm olmak uzere iki tan sislik var. ilk ciktigi zaman doktora gitmistim bunlar basit bi sivilce veya iltihaptan , yaradan vs. bile olabiliyor dedi. bisey olursa tekrar gel dedi. ancak 3 yildan beridir boyutlarinda hic bi degisiklik olmadi ve suanda bile esnekler, hareket edebiliyorlar. çoğalmadılar. sorum su bunlar acaba dogumsal.mi yada neyden oluyolar, ilerde bişey olur mu?. bu arada yasim 19.5, sigara ve icki vs. hic kullanmadim, boy 1.74 kilo 70 kolay gelsin, tesekkurler.

22 Aralık 2016 11:52
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Lenf nodu Denizli'den hastanizim

Emre bey merhaba 6 haziranda boynunda lenf nodu için size muayene oldum ve 18×7 mm boyutlarında lenf nodu (reaktif?) sonucu çıktı USG de.cempex 300 verdiniz sanırım. sonra dislerimden kaynaklanabilecegini düşünerek 2 kanal tedavisi oldum ancak sol taraftaki hassasiyet geçmedi. haziranın son haftası yine hastanenin aciline geldim bir pazar günü beni bu KBB işi değil hemen mehmet pekdemir e git diye telaslandirdi.ancak randevu bulamadığım için ve tekirdağ a geleceğim için başka bir genel cerraha gittim ve USG yeni çekildiğim için sadece elle muayene etti ve sorun görmedi.sadece amoklavin 1000 mg verdi.ancak sol taraftaki hassasiyet yine geçmedi tekrar KBB ye gittim ve kan tahlili yapılıp yapılmadığını sordu.ve USG yeni çekildiği için o da ell...

13 Temmuz 2016 20:18
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Reaktif lenf nodu tehlikeli mi?

Aids veya kanser belirtisi olabilir mi? Doktora gittim usg çekildim kan tahliline gerek olmadığını söyledi en büyüğü 12 mm. Sizce tehlikeli midir reaktif lenf nodüli?

4 Kasım 2015 18:28
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Sizce tehlikeli bir durum var mı?

http://i.hizliresim.com/3PWkdO.jpg doktorum normal olduğunu söyledi ama sizlere de danışmak istedim. Boynumun iki tarafında da bastırınca hissedilen şişlik var.

2 Kasım 2015 22:48
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

ACILLLL BUYUK LENF NODU

Iyi gunler doktor bey.Ben ocak ayinda hipotiroit olamam dolayisiyla rutin kontrol icin cekilen usg sonucunda Tiroid parankiminde minimal heterojenite(tiroidit?). " Her iki servikal zincirde jugülodigastrik bölge düzeyinde sağda en büyüğü 19x8 mm ölçülen, anterior servikal üçgende en büyüğü solda 15x8 mm boyutlarında ölçülen 3-4 adet ovoid konfigürasyonda yağlı hilusu içeren ve santral vaskülarizasyonu olan reaktif olarak değerlendirilen lenf nodları mevcuttur. Nodlarin 19*8 diger tarafinin 15*8 olmasi beni cok korkuttu. Bu sonuca gore lenf kanseri gibi bir risk soz konusumudur. Bana acil cevap verirseniz cok sevinirim.

25 Mayıs 2015 22:34
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube