Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

hocam babam kanser mi ?

merhaba hocam lütfen bana yardımcı olur musunuz?babam 57 yaşında ağızının içindeki şişlikten biyopsi yapıldı.patoloji raporu çıktı bana bunun ne demek olduğunu söyleyebilir misiniz? MAKRASKOPİ:0,7*0,4*0,2 cm ölçüsünde pembe renkli yumuşak doku MİKROSKOPİ:Vimentin:negatif,Pankeratin:zayıf pozitif,Ki67:%70 (yüksek),CK7:pozitif,CK5:negatif,Sinaptofizin:negatif,Kromogranin:negatif,p63:negatif,HMB45:NEGATİF,LCA:negatif,CK20:negatif TANI:AZ DİFERANSİYE KARSİNOM İNFİLTRASYONU Yumuşak damak,insizyonel biyopsi YORUM:Olguda malign melanom ve skuamöz hücreli karsinom ekarte edilmiştir.Öncelikle tükrük bezi kaynaklı malign epitelyal tümör düşünülmüştür.Klinik korelasyon önerilir. Hocam babam kanser mi ? Tedavisi radyoterapi mi? Cerrahi müdahale mi ? lü...

11 Şubat 2017 13:07
Op. Dr. Elad Azizli Doktora Sor

Op. Dr. Elad Azizli tarafından cevaplandı.

Boyunda beze

Merhaba hocam. Bir hafta önce omzumun boyuna yakın yerinden sivrisinek soktu ve şişti taş gibi oldu. Ertesi gün boynumda bir beze hissettim. Tatildeydim ama bir kbb uzmanına gittim. Antibiyotik verdi ama henüz geçmedi. Bu beze sinek sokması neticesi olabilir mi ve ne sürede geçer. Endişelenmem için bir sebep olabilir mi acaba. Şimdiden teşekkür ederim.

24 Temmuz 2016 21:08
Op. Dr. Elad Azizli Doktora Sor

Op. Dr. Elad Azizli tarafından cevaplandı.

Trakeostomi

5 yaşındaki ventilasyona bağlı trakeostomili kas hastası kardeşimle ilgili sormak istediklerim var. Midesinden peg ile besleniyor fakat son zamanlarda sürekli emme hareketi yapıyor ve bir şeyler yemek istiyor.Daha önceleri labne puding mama tarzı şeyleri yiyordu(iki üç yaşlarında) sonra yiyemez oldu.Trakeostomi takılalı bir sene civarı oldu.Şimdi de yemek istiyor ama az bile verdiğimizde sekresyonu artıyor ve aspire ettiğimizde verdiğimiz yiyeceğin de bir kısmının geldiğini görüyoruz. Bu durumda mama nefes borusuna kaçmış mı oluyor(trakeostomi nefes borusunda mı)? Yiyecek vermemiz için uygun olan kanül hangisi(bizimki kafsız kanül)? Teşekkürler.

23 Mayıs 2016 11:28
Op. Dr. Elad Azizli Doktora Sor

Op. Dr. Elad Azizli tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube