Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

baş dönmesi

Hocam merhabalar geçen ay baş dönmesi (sersemlik sallanma hissi) nedeniyle doktora gitti yapılan doppler sonu sağ arter vertebral hipoplazik 1,7mm 4ml çıktı toplam akım 278ml çıktı. 1 ay boyunca vasoserc vastarel 20mg muscoflex benexol ve naprosyn jel kullandım. Şikayetlerim tam olarak geçmedi ve tekrar kontrole gittim doktorum boyun sertliğine bağlı kan taşınamamasından şüpheleniyoruz dedi. Şimdi 1 ay boyunca betaserc vastarel mr benexol ve naprosyn jel verdi. Sizce sıkıntı ne olabilir kaygılanıyorum. Cevabınız için teşekkürler.

12 Kasım 2015 17:52
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

8 aydır rahatsızım

Merhaba hocam. yaklaşık 8 ay önce aniden dengesizlik iştahsızlık kulaklarımda ssss şeklinde bi uğultu (ki hala devam ediyor) kulaklarım seslere karşı çok hassaslaştı yani böyle yüksek seslerde kulağımın içinde bi basınç oluşuyor ve anlık bi sersemleme oluyor. yoğun bi ölüm korkusu başladı bende. böyle başımın bi tarafı uyuşuyor gibi oluyordu ve kafamda ağırlık ve basınç hissi vardı. başımda dönme değil ama ona yakın bi his olşuyordu değişik bi durum. gitmediğim doktor kalmadı. kbb uzmanı bi doktor kulak kristallerin oynamış dedi başka bir kbb ci hayır öyle bişey yok ama kireçlenme var dedi yine başka bir kbb ci kulaklarında hiçbirşey yok dedi. nöroloji ye gittim mr filan çektiler yine bişey çıkmadı. en son psikyatriye gittim o bana durumun ...

11 Eylül 2014 20:54
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

baş dönmesi ve göz kararması

hocam merhaba hocam baş dönmesi ve gözlerimde bulanıkgörmesi üzerine çekmiş olduğum BEYİN MR cevapliyabilirmisiniz MEGA SİSTERNA MAGNA VARYASYONU MEVCUTTUR SAĞ MAKSİLLER SİNUS TABANINDA YAKLAŞIK OLARAK 1.5 CM ÇAPLI MUKUS RETANSİYON KİSTİ VE FRONTAL SİNÜSTE MUKOZAL KALINLAŞMALAR İZLENMEKTEDİR HER İKİ TEMPORAL KEMİK MASTOİD PARÇASINDA PARSİYEL AERASYONKAYBINA NEDEN OLAN YAĞLI REPLASMANA AİT GÖRÜNÜM MEVCUTTUR.. Hocam digerlerinde olumuzluk bir şey yok diyo. söyleyeceğim mukus retansiyon kisti ciddi bir şeymi baş dönmesine sebep olan bunlarmı ilaç la tedavisi varmı hocam .

11 Eylül 2014 19:26
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

ickulakdan dolayi oluşan dengesizlik

Merhaba Oğuz bey, ismim Gülşen 19 yaşındayım 6-7 ay önce biryere misafirlige giderken metrobus Ulaşım aracini kullandık o günde hava cok esiyordu hemen ertesi günü bende bir baş dönmesi oldu bunun beraberinde mide bulantısı ilk basta önemsemedim fazla ama sonra dönmeler cok sıklasti kapılara falan carpiyodum o şekilde sonra doktora gittim doktor birkac denge testi yaptı ve uckulaktan dolayı muhtemelen dedi ilac yazdı mide bulantisi ilacı birde o ilac cok iyi geldi hemen düzeldim ama bu nedenini bilmedigim sekilde 2 kez daha tekrar etti suanda da yine oldu yani neden olabilir ne yapmam gerek

23 Temmuz 2014 15:08
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

Baş Dönmesi Ve Görme Bozukluğu

Merhaba Hocam; Sorumu yanıtlamanız benim için önemli Göstereceğiniz ilgiye şimdiden Teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sol Kulağımda Ağrılar ve uğultu gibi Tıkanıklık gibi şeyler hissediyorum.Bununla birlikte sık baş dönmesi göz kararması el ayaktan kesilme gibi şeyler de mevcut.2 defa yüzümün sol tarafında karıncalanma meydana geldi.Bunlarla birlikte boynumun sol tarafında Fıtık ta mevcut . Elimde Vastarel MR ilaç var ancak kullanmadım Önerileriniz ve yönlendirmeniz önemli benim için. ilgilenmeniz Dileği ile Saygılarımı sunar Çalışmalarınızda ve meslek hayatınızda Başarılar Dilerim.

25 Şubat 2014 17:25
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube