Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Denge bozukluğu

merhaba hocam; yaklasık 2 yıldır denge bozukluğu var hocam.Hangi hastaneye gittiysem, ya dediğim hastalığı bilmiyorlar ya da ilaç verip yolluyorlar.Bu hastalık hayatımı ve çalışma düzenimimi olumsuz sekilde kötü etkiliyor.Genelde ayaktayken oluyor,ya da araca binerken,inerken cok sık meydana geliyor.Ayrıca hocam,hashimoto troid hastasıyım.euthyrox ilacınıda 2 yıldır kullanıyorum.Ayrıyetten sinüzit ameliyatı oldum. Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim hocam,İyi günler diliyorum.

21 Eylül 2015 12:47
Prof. Dr. Esra ERYAMAN Doktora Sor

Prof. Dr. Esra ERYAMAN tarafından cevaplandı.

baş dönmesi hissi-sersemlik

hocam merhaba.Benim 20 gündür başımda dönme hissi,sersemlik var başımda bazen ağrı var gözlerim açık olmasına rağmen gözlerimin önü kapalı gibi sanki etrafı rahat göremiyormuşum gibi hissediyorum.sanki kafam,vücudum sarsıntıda gibi hissediyorum.nöroloji,kulak burun boğaz ve göz doktorlarına gittim tahlillerim ve kafa tomografim normal çıktı.sadece gripten dolayı kulak kristallerimin oynamış olabileceğini söylediler ve bana vertigo ilacı (VASOSERC 24 mg) verdiler hocam.bu ilacı kullanmalımıyım ve bendeki bu şikayatler vertigomudur?hocam ayrıca bende 8 aydır kalp çarpıntısı var ve 4 aydır günde 2 kere belok(25 mg) alıyorum.Her testler yapıldı kalbimdede bi sorun yokmuş sadece kalbin kendi kendine hızlanması oluyormuş buda çarpıntı yapıyormuş ...

2 Nisan 2015 21:50
Prof. Dr. Esra ERYAMAN Doktora Sor

Prof. Dr. Esra ERYAMAN tarafından cevaplandı.

baş dönmesi

Merhaba Esra Hanım benim baş dönmesi şikayetim var yaklaşık 1.5 senedir..kısa süreli oluyor ama hergün var..daha önce kbb nöroloji kardiyoloji bölümlerine muayene oldum işitme denge testleri kulak tomografisi beyin mr lari boyun Doppleri hepsi temiz çıktı sadece boynumda problem birde fibromiyalji var..yapılan tetkiklerle 5 tane kbb doktoruna muayene oldum ama bir sonuç alamadım.. tekrar kbb bölümüne gidip bu testleri yeniden yaptirmam gerekir mi bir yol gösterebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

2 Ocak 2015 19:27
Prof. Dr. Esra ERYAMAN Doktora Sor

Prof. Dr. Esra ERYAMAN tarafından cevaplandı.

kulak taşı oynaması kendiliğinden zamanla geçen bir rahatsızlık mıdır?

Merhaba hocam..21gün önce sabah uyandıgımda sol tarafıma dönmemle şiddetli bir baş dönmesi başladı.Nöroloji ve kbb'de muayene oldum.İlaçsız emar sonucum normal çıktı.Kbb doktorum birkaç manevra yaptırdı ancak rahatsızlıgım geçmedi.Yani ilk günlerdeki dönme yok ama özellikle önüme aşağıya bakamıyorum.Başımda farklı bir basınç etkisi,tribülans etkisi mı diyeyim farkli bir bulanıklik var,bu da hareketlerimi kısıtlıyor..33yasındayım..21 gündur geçmedi..bu zamanla kendiliğinden geçen birşey midir? Nekadar sürebilir?Bilgilendirirseniz sevinirim hocam,şimdiden teşekkürler..

21 Haziran 2014 19:40
Prof. Dr. Esra ERYAMAN Doktora Sor

Prof. Dr. Esra ERYAMAN tarafından cevaplandı.

vertigo

merhaba hocam benim yaklaşık 9 aydır kulak çınlamam var iki aydırda baş dönmeleri başladı geçen cuma iç hastalıkları doktoruna gittim vertigo dedi Vasoserc BID adında bi ilaç verdi baş dönmem geçmedi geçen günde K.B.B doktoruna gittim kulağıma baktı Vasoserc e ek olarak bide Tebokan special verdi 20 gün kullan dedi. benim sorum şu tahlil yapılmadı, tahlil yapılmadan da anlaşıabilir mi vertigo olduğum.

11 Şubat 2014 11:11
Prof. Dr. Esra ERYAMAN Doktora Sor

Prof. Dr. Esra ERYAMAN tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube