Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

solid lezyon

Kuzenimin emar sonucu şu şekildedir : Sağ parotis gland yüzeyel lob inferiorda 27*19*18 mm boyutta düzgün sınırlı , oval şekilli posterior akustik güçlenmesi olan , dopplerde kanlanan heterojen hipoekoik solid lezyon izlenmiştir. Doktoru ameliyat önermiş ve yüz felci tehlikesi var demiş. bu ameliyat ne kadar riskli sizden bir bilgi alabilir miyim ? Teşekkür ederim.

11 Kasım 2019 18:30
Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu tarafından cevaplandı.

tükürük bezi tümörü

Merhaba, annemin sağ kulak önünde bir şişlik vardı biyopsi oldu sonucu bening palemorfik adenom denildi. Fakat emar sonucu şöyle; sağ parotis lateralinde 9 mm çapında keskin sınırlı lezyon bulunmaktadır. kestik lezyon posterior duvarı hafif kalın olarak izlenmiştir. Lezyon USG takibi önerilir. IVKM sonrası kistik lezyon posterior duvarında kontrast tutulumu izlenmiştir. Biz iyi huylu diye düşünürken emar sonucu kafamızı karıştırıyor bunun ne anlama geldiği konusunda bizi aydınlatırsanız çok mutlu oluruz hocam ? İyi Çalışmalar

27 Ekim 2019 12:01
Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu tarafından cevaplandı.

Boynun lokalize şişme, kitle ve yumrusu

Hocam merhaba annemin çektirmiş olduğu boyun us de sol parotis bezi içerisinde 7x4 mm boyutunda, sağ parotis bezi içerisinde 6x3 mm boyutunda reaktif lenf nodu ve sol submandibular bölgede 17x5 mm boyutunda reaktif lenf nodu izlenmiş. Gittiğimiz doktor us vermesine rağmen hiç bir açıklama yapmadı ve bir sonuç alamadık. Yardımcı olabilir misiniz? Ne anlama gelmektedir bu yazanlar. Teşekkürler.

19 Ağustos 2019 18:23
Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu tarafından cevaplandı.

Tonsil CA?

Hocam merhaba. Annem 49 yaşında. Boğazındaki ağrı ve ortaya çıkan bir şişlik nedeniyle doktora müracaat ettik. Doktor sağ bademcikteki kitle nedeniyle TONSİL CA şüphesi ile Boyun MR tetkiki istedi. Annemin boyun MR tetkiki şu şekilde. Bu sonuçlara göre ne yapmamızı önerirsiniz, bu sonuçların anlamı nedir? Önemli bir durum görünüyor mu? Teşekkürler, saygılar. SONUÇ: Sağ palatine tonsilde 41x38x18 mm boyutlu T2 ağırlıklı incelemelerde heterojen hiperintens, İVKM sonrası yoğun heterojen kontrast tutan kitle lezyonu mevcuttur. Servikal lenfatik zincirde sağ Level 2'de 21x15 mm ve sol level 2'de 16x9 mm boyutlu LAM'lar tespit edildi. Sol maksiller sinüste 12x15 mm boyutlu retansiyon kisti mevcuttur.

2 Mart 2015 17:56
Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube