Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Hocam lutfen yardim edin

Hocam yaklasik 1 aydir rahatsizim kulaklarimda ses ve hafif duzeyde isitme kaybi bademciklerim iltihapli ve sinuz akintim ufak geniz eti rahatsizligim var ancak dr gittim ve ameliyat olmam gerektigini soyledi 1 ay uyguladigi antibiyotik tedavimin sonunda gittigimde ameliyat yapamayacagini bunun icin 2 hafta daha ilac kullanmam gerektigini soyledi ancak benim aklima takilan en garip kisim suydu ameliyat yapacagi zamanda tek tek ameliyat yaptigini butun geniz eti bademcik bunlarin hepsini bir anda alamayacagini soyledi bunun amaci nedir ?

19 Nisan 2016 14:13
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

bademcik ameliyatı sonrası tat alamama

merhaba hocam. *** *** ** tarihinde bademcik ameliyatı oldum 1.5 ay geçmesine rağmen dilimin arka kısımlarında tat duyusu yok özellikle tatlı ve çikolatalı şeylerin tadı çok farklı yavan geliyor. Ameliyattan çıktığım zamanda dilimin kenarları yara olmuştu 1-2 hafta dilimi oynatamadım sizce ameliyat sırasında oluşan bir durum olabilir mi ?

21 Ekim 2015 15:52
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

bademcik ameliyatı

Merhabalar hocam. bir ay önce bademcik ameliyatı oldum. Fakat sol taraftaki dikişlerin çevresinde doktor enfeksiyon oluştuğunu söyledi. Avrupa Birliği normları gereği böyle dikişler atıldığını önceden böyle olmadığını dikişlerin 1 haftada çıktığını söyledi. Şu anda zinnat 500 kullanıyorum 3 gün oldu fakat ağrımda bir azalma yok.

17 Mayıs 2015 15:41
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Tonsil CA?

Hocam merhaba. Annem ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Annem 49 yaşında. Tonsil CA şüphesi ile sağ bademcik alındı. Ayrıca Patoloji raporunu ekte sunuyorum hocam. Bu sonuçlara göre kanser bulgusu var mı? Değerlendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla. MİKROSKOPİK BULGULAR Sağ tonsil ve ön plika örnek kesitlerin incelenmesinde yüzey yer yer ülsere çok katlı yassı epitel ile döşeli olup subepitelyal alanda, nötrofil polimorf yığınları, fibrozis, marjinal zonu ve germinal merkezleri belirgin, geniş çaplı sırt sırta vermiş, follikül yapıları prolifere vaskuler ağ ve ödem izlenmektedir. TANI: SAĞ TONSİL VE SAĞ ÖN PLİKA, TONSİLLEKTOMİ-EKSİZYON - ÜLSERE AKTİF KRONİK İNFLAMASYON, REAKTİF FOLLİKÜL HİPERPLAZİSİ NOT: Bu materyallerde malignite izl...

12 Mart 2015 11:23
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Tek taraflı bademcik..Minik kızımda :(

Doktor bey merhaba; 3 ay kadar oluyor kızımın bademciğinin birinin daha büyük olduğunu tesadüfen farkettim. Kızım 5 yaşında şuanda. Hemen doktora götürdüm. Çocuk doktorları herhangi bir tetkk yaptırmadı. KBB doktorları ise tek taraf büyük olduüu için lenfomadan şüphe ettiler. Çeşitli kan testleri yapıldı herşey normal çıktı. Periferik yayma yapıldı 1 ay ara ile iki kez onlarda normal çıktı. En son KBB doktoru tamam artık takip etmemize gerek yok dedi ve gönderdi beni. Fakat ben çok tedirginim. İnternetten okuduğum şeyler beni çok korkutuyor. Lenfoma olsaydı kızımda başka belirtiler 3-4 ay içinde çıkar mıydı? Şuanda hiçbir belirti yok. O bademciği görmemiş olsam hiçbirşeyden şüphe etmezdim. Ne yapmam gerekiyor şaşırdım.:( Bir hemotoloji uzma...

7 Şubat 2015 19:53
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube