Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hiç geçmeyen öksürük

Merhaba.4 yaşındaki kızımda inatçı bir öksürük var. Yaz kis hic geçmiyor.Bu durumun meden kaynaklandigini anlayamiyorum bir türlü.Herhangi bir sikayeti yok bogaz agrisi ya da hirilti gibi.Ozellikle gece yattiğı zaman artan,egzersiz yaptığında asiri şiddetlenen,terledigi anda başlayan tarzda bir öksürük.Muayenelerde ciğer de sıkıntı olmadığı soyleniyor.Geniz eti var denilmisti.Acaba ondan kaynaklı olabilirmi,geniz eti bu kadar öksürük yapar mi?Ya da göğüs hastalıklarına mi göstermeliyim?Nasıl bir yol izlemeliyim?Teşekkürler.

2 Temmuz 2019 01:24
Prof. Dr. Fatih Çelenk Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Çelenk tarafından cevaplandı.

Lenf modları ve sağ bademcigim buyuk

Merhaba hocam ; ense bölgesinde yaklaşık 1 sene önce elime şişlik gelmişti genel cerrahiye randevu aldım o gün yapılan yuzeyel ultrason raporu ; Ense bolgesinde saçlı deride cilt altı yerleşimli 2X10 mm boyutunda benign lenf nodu izlenmiştir . Bu ultrasonu çektirdikten 6 ay sonra muayeneye gittiğimde herkeste var onemli birşey değil deyip ultrason ile bakılmadi. Dana sonra yaklaşık 6 once memletekime gittiğimde KBB uzmanına gorundum benden boyun ultrasonu istedi sağ bademcigim sürekli büyük olduğundan bademcige ek bir bademcik dokusu gibi alsagida bir yapı olduğunu söyledim o yapının dil kökü olduğunu söyledi muayene olduğum Dr. Fakat sol taraftaki o yapıyı göremiyorum sadece sağ tarafta var . ...yapilan ultrason sonucum bu şekilde yorumlar...

19 Temmuz 2018 08:20
Prof. Dr. Fatih Çelenk Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Çelenk tarafından cevaplandı.

Bademcik ameliyyatından sonra

Selam.Ben 45 gündür bademcik ameliyatı oıdum fakat uvula denen şey daha tam iyileşmedi küçüldü ama hala qarip .yani onu hiss ede biliyprum ağzımı kapadığımda. ağzımda kötü tat var sanki metallik acı bi tat gibi.Ve kötü koku da var bence bu tatdan kaynakıanıyor.Lütfen söylermisiniz sağlığıma geri kavuşacakmıyım?BUNLAR GEÇECEKMİ?

10 Mayıs 2017 23:33
Prof. Dr. Fatih Çelenk Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Çelenk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube