Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Bademcik enfeksiyonu sonrası boğazda et parçası?

Merhaba hocam, Ocak ayının son haftası bademcik enfeksiyonum oldu ve ağır geçirdim. Yeni iyileştim sayılır. Bademciğimin şişmesi ile afedersiniz ama sanki balgam varmış gibi boğazımda bi rahatsız edici durumum oldu hastalıktandır iyileşince geçer dedim ama geçmedi 2gün önce ayna da boğazıma baktığımda dilimin hemen altında ince dil gibi et parçası vardı daha önce hiç dikkatimi çekmemişti bu normal birşey mi? Ya da yutkunmamı etkileyen bu rahatsız edici şey ne olabilir? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

6 Şubat 2014 14:48
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

4 yaşında oğlum var. uyku apnesi var.

doktor bey merhaba, oğlumu uykuda nefes alma güçlüğü çektiği için kbb uzmanına götürmüştük. geniz eti büyük olduğu için geniz etini aldılar. ama 1 senedir hala aynı problem devam etmektedir. aynı doktorumuza yine götürdük bademcikleri olağandan daha büyük olduğu için o nefes alışverişini zorlaştırıyor dedi ve şimdi bademcik ameliyatı olacak. merak ettiğim şey bademcikleri alındığında bu sorun geçer mi? yoksa temelinde başka şeyler yatıyor olabilir mi? geniş çaplı bir araştırma gerekir mi? teşekkürler.

8 Kasım 2013 12:04
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

sürekli bademciklerim şişiyor.

hocam merhaba benim bademciklerim sürekli şişiyor ve bir hafta evden çıkamıyorum. doktorada gitmedim geçen sefer verilen amoklavin antibiyotiğini kullanayım dedim sizce bu antibiyotik bana yardımcı olur mu? ayrıca amoklavin ve benical cold bu iki hapı kullanıyorum şu an bu ikisini birlikte kullanmamın bir yan etkisi var mı? Teşekkürler..

28 Ekim 2013 10:17
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

faranjitin iyileşmesi için ne yapmalıyım?

merhaba.yaklaşık bir aydır boğazım ağrıyor ve halsizim.2 kutu antibiyotik kullandım ama fayda sağlamadı.bugun tekrar doktora gitttim 20 adet aksef iğne ve flagy adlı bir antibiyotik verdi.ancak beni muayene etmedi idrar yolları veya bağırsaklarımla ilgili bir sıkıntım yok.flagy adlı ilacı içmeli miyim?antibiyotikler midemi çok ağrıtıyor.teşekkürler

21 Ekim 2013 14:00
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube