Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

cinsel ilişki sonrası tonsilit

hocam iyi akşamlar. her cinsel ilişkiden sonra tonsilit tanısı alıyorum. cinsel ilişkilerim korunmalı olmasına rağmen bunun sebebi ne olabilir? cybh testlerimi düzenli yaptırıyorum bir sıkıntı çıkmıyor. saygılarımla.

7 Mart 2021 20:26
Op. Dr. Utku Kubilay Doktora Sor

Op. Dr. Utku Kubilay tarafından cevaplandı.

Çözüm bulamadığım şikayetler

Mrb hocam. Bende kronik faranjit var boğaz sorunlarım yaz kış bitmek bilmiyor. her hafta bademcik şişiyor üzerinde beyaz sivilce şeklinde biseyler çıkıyor. Sebebi ne olabilir.ve bu aralar gırtlak kapağı dilin arka tarafında görünmeye başladı kendiliğinden düzelir mi yetişkinlerde daha aşağı da olurmuş. Her hfta kbbdeyim boğazın tamamen normal diyorlar. Bı çözüm bulamadim son çarem buraya yazmak oldu. Yutkunma güçlüğü çekip boğazımda beyaz şeyler varken her doktora gittiğimde kronik faranjit cevabı bir iki soğuk algınlığı ilaciyla geri dönüyorum. Alerji şüphesiyle tüm alerjik testleri yaptırdim fakat hiç bir şeye alerjim çıkmadı. Uzun süre geniz akıntısı yaşadım ara ara yine oluyor sudafet duact şeklinde ilaclae kulladim bı sure düzeliyor yi...

26 Mayıs 2020 01:50
Op. Dr. Utku Kubilay Doktora Sor

Op. Dr. Utku Kubilay tarafından cevaplandı.

Boğazım agırıyor

Hocam ben 23 martta sezeryan doğum yaptım haliyle biraz üşüttüm hastaneden cıktıktan sonra boğazlarım ağrımaya başladı ve hala gecmedi yutma zorluğum yok gayet iyi yutuyorum, sanki boğazımdan aşa soğuk rüzgarlar esiyo arada boğazımda toz varmiş gibi oluyor bazen öksürük ve hapşırma oluyor, ateşim yok ama sizce sebebi ne olabilir acaba teşekkürler.

19 Nisan 2020 20:16
Op. Dr. Utku Kubilay Doktora Sor

Op. Dr. Utku Kubilay tarafından cevaplandı.

Nazofarenks mr

Merhaba.tonsillerimden şüphe ederek kbb doktoruna gitmişdim ve doktor bişey yok dedi.içim rahatlasın diye boyun mr çektirtdi.mr sonucu şöyle-nazofarenks seviyyesinde farengial recesslerde solda daha çok olmakla posteriolateralden kısmen daralma.endoskopi-biopsi önerilir. Doktora tekrar gittim endoskopla baktı ve hasta olduğum için o bölgenin ilhaplı olduğunu,biopsi gerektiren bi durum olmadığını söyledi.hocam doktora güvenmelimiyim yoksa biopside ısrar etmelimiyim? hpv taşıyıcısı olduğumdan şüpheleniyordum.doktara gidecektimki bu sorun çıktı.hpv 4 5 yılda kanser yaparmı?Son iki ayda ara sıra 37 ateş ve kilo kaybı da yaşadım.

5 Şubat 2020 00:27
Op. Dr. Utku Kubilay Doktora Sor

Op. Dr. Utku Kubilay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube