Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

boyunda sislik

Hocam meraba 18 yasinda bi erkegim 1 hafta once soguk alginligina yakalandim ve basemciklerim sisti bununla birlikte bogazimda aft lar ve yaralar cikti bunlardan sonra bide boynumun sag tarafinda bi sislik oluştu sislik neden olmus olabilir hocam saygilar Teşekkürler :)

5 Mayıs 2016 18:35
Op. Dr. Mehmet Erem Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Erem tarafından cevaplandı.

Bademcik Taşı

Merhaba hocam 20 yaşındayım. Yaklaşık 2-3 aydır bademik taşı oluşuyor bademciklerimde. Çok köt bir koku oluşturuyor. Boğazımda takılma hissi yapıyor sanki. Bir türlü geçmedi hergün oluşuyor. Bu durum psikolojimi etkilemeye başladı. Tek çare ameliyat mıdır? Ameliyat sonrası süreç biraz korkutuyor beni. Duyduğuma göre yetişkinlerde zor oluyormuş bu ameliyat. Ne yapmalıyım hocam?

2 Nisan 2016 22:40
Op. Dr. Mehmet Erem Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Erem tarafından cevaplandı.

bademcik taşı

hocam merhaba ben 20 yaşındayım kısa süredir boğazımda sağ bademciğimde bademcik taşı oluşmakta ve ben de kendim çıkarıyordum bi kaç seferdir güzel bi şekilde hallediyordum fakat bugün sert davrandım ki bademciğim baya bi kanadı ve çok korktum kötü bir şey olur mu diye.ama akıllandım.. sizce olur mu kötü bir şey?

8 Ocak 2016 16:30
Op. Dr. Mehmet Erem Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Erem tarafından cevaplandı.

boyun lenf nodu

boyun lenf nodu Merhaba dudağımda çıkan büyük 2 haftada geçen bir uçuktan sonra tesadüf boynumu öne eğdiğimde çene kemiğimin iç kısmında azı dişlerimin hizasında ele gelen yumuşak şişlikleri sağ ve sol farkettim bu sürede soğuk algınlığı geçirdim yoğun burun akıntılı 1.5 ay oldu bu şişlikler olalı kbb doktorum bunların önemsiz olduğunu söyledi fiziki muayeneden sonra boyun ultrasonu ve tam kan tahlili yaptırdım kan değerlerim normal aralıklarda boyun usg'de "Servikal lenfatik traseler boyunca en büyüğü 18*6,5 mm ye ulaşan multıpl sayıda ovoid konfigürasyonda reaktif lenf nodları izlenmektedir.Ana vasküler yapılar normaldir.Boyun yüzeyel ve derin yumuşak dokular normaldir şeklinde yazıyor.Doktorum normal olduğunu bunları takip ettirmem gerek...

5 Kasım 2015 10:55
Op. Dr. Mehmet Erem Doktora Sor

Op. Dr. Mehmet Erem tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube