Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

faranjit bu kadar beter bir hastalık mı dikkat ediyorum niye hafiflemiyor 1 senedir

doktor bey aylardır sürünüyorum resmen ne moral nede birşey kaldı hele boğazımın faranjit bölgesindeki o kabarıklar yokmu hepten sinir bozucu tomografi çekindim geniz akıntımdan dolayı sinüsler boş alerjik olabilir dendi alerji testleri negatif ige midir tam bilmiyorum o da düşük alerjiyle ilgili burunda eğrilik varmış her gittiğim doktor birşeyler söylüyor hep antibiyotik çözüm yok kabarcıklar hiç geçmiyor boğazımdaki yanma hiçç gitmiyor olayın başlaması 1 sene önce samsuna taşınmam ile oldu iş yerinde tadilat vardı toz duman şiddetli boğaz enfeksiyonu oldum ateş sıtma yatırdı antibiyotik felan geçti hop bir daha bu sefer ilaç çok zor etki etki sonra boğazım gıcıklanmaya başladı başlayış o başlayış sonra kabartılar çıkmaya başladı şimdi ço...

2 Eylül 2014 11:15
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

Yemekten sonra hapşırmak

Hocam yıllardır her yemekten sonra, özellikle de kahvaltı sonrası daha yoğun olmak üzere birden fazla sayıda hapşırmaktayım. Ancak söz konusu hapşırma doygunluk hissinin tamamen oluşmadığı durumlarda gerçekleşmemekte. Neden kaynaklı olabilir?

1 Haziran 2014 11:55
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

Bilateral maksiller ve ethmoidel sinüslerde minimal mukozal kalınlaşma

Beyinde kist oluşumu için Beyin Mr ı çektirmiştim. aşağıdaki kist problemi hariç ona ek olarak yazılmış Mr sonucumdur. - Bilateral maksiller ve ethmoidel sinüslerde minimal mukozal kalınlaşma dikkati çekmiştir. Hocam yaklaşık 3 senedir alerji hapı kullanıyorum kurtulamadım bu iletten. Kendim Öğretmenlik yapıyorum sabahları her kalktığımda peşpeşe abartısız 10 defa hapşırık ve beraberinde burun akıntısı oluyor. Levmont 5/10mg adlı ilacı kullanıyorum. O bana iyi geldi. Akıntıyı ve hapşırığı kesti. Fakat çok uzun zamandır kullanıyorum kullanmadığım zaman aynı şeyler gine oluyor. en son bu Mr'ı da çektirince bu sonuç çıktı. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

19 Mayıs 2014 23:08
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

tedavi yöntemi

Alerjik bir bünyeye sahibim ünivetsite hastanesinde btn testlerim yapıldı ve doktor aşı tedavisi verdi fakat bu tedavi cok uzun süreli ve yarar düzeyi tahmin edilemediği icin yaptirmak istemiyorum.benim sikayetlerim daha cok mevsimsel ve hapsurma burun akintisi kaşıntisi ve tikanmasi ve nefes darligi.duyduqum bir tedavi yöntemi var oda buruna uygulanan ışın tedavisi bu yöntemi tavsiye ediyormusunuz ve yararlı buluyormusunuz ayrica bu yöntemin herhangi bir hastanede uygulanmasinda sakinca varmidir yoksa bu tedavi icin hastane özellikle iyi mi secilmelidir kisa sürede cevap verirseniz sevinirim.

7 Mayıs 2014 10:51
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

3 yaşında kızım 7 aydır devamlı burun akıntısı

kızım yazın denize gidince grip oldu ve burnu akmaya başladı hala geçmedi. kbb uzmanına 4-5 sefer gittik kamerayla burnuna baktılar yabancı cisim yok. Geniz eti yok dediler. flixonase damla kullandım kulağında kir olduğundan dolayı göremiyorum dediler gliserin kullandım.Serum fizyolojik denedim.allerji testinde hiç bir şey çıkmadı şimdi ise 1 aydır avamys damla ve 15 gündür zyrtec şurup kullanıyorum faydası olmadı.Gece burnu tıkalı devamlı nefes almakta zorlanıyor Ama burnuda aksine devamlı akıyor Bazen çok horluyo. Ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olursanız çok sevinirim. Artık çok bunaldık ve ne yapacağımızı şaşırdık devamlı doktorlara gidiyoruz bir şey yok diyolar. Peki biz bu aşamadan sonra ne yapmalıyız nasıl geçirmeliyiz burun akınt...

2 Ocak 2014 23:24
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

Alerjik Rinit

Oğuz Bey Merhaba, 3 senedir alerjik rinit hastasıyım. gitmediğim doktor kalmadı. hiç birşeye alerjim cıkmıyo buna ragmen ıgneye baslatıldım. 1 sene kullanıp bıraktım daha sonra 1 kere radyo frekans yapıldı. 1kac ay ıyıydım daha sonradan yıne tekrarladı hastalık. Sizden çok memnun olan kişiler var, alerji ilgilendiğiniz bir alan ise randevu almak istiyorum. Yada bana ne önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler..

5 Kasım 2013 16:59
Prof. Dr. Oğuz Basut Doktora Sor

Prof. Dr. Oğuz Basut tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube