Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

rinit...

iyi çalışmalar hocam 6 yaşında oğluma burnunda alerji rinit var.Tedavisi uygulanıyor ve yaklaşık 8 aydır ;onceaır 5 mg çiğneme tableti ve nazoster %0,*** *** ** doz nazal sprey kullanııyor.Şu anda çok şükür bir rahatsızlığı yok ama doktoru ilaç tedavisine devam diyor.İlaçların hastalığı tamemen iyleştirir mi? ve sürekliliği ne şekilde olmalı ....teşekürler...

15 Kasım 2013 09:43
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

Alerjik rinit

merhaba, 23 yaşındayım. 5-6 aydır sürekli hapşurma ve boğazımda kaşıntı vardı. aile hekimim alerjik rinit olduğunu söyledi ve ilaç verdi. ilaçları 1 hafta kullandım. düzeldi. fakat bir hafta sonra tekrar başladı. boğazımdaki kaşıntı kulağıma kadar vuruyor. ne yapmalıyım. bilgi verir misiniz?

2 Kasım 2013 12:01
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

İndikatör alerjisi

bugün alerji testimin sonucunu aldım...at,eşek,toz vs. hiçbirisine alerjim çıkmamış tek alerjimin çıktığı şey indikatör diye birşey..indikatör nedir? indikatör alerjisinin tedavisi var mıdır? bu allerjenle karşılaşmamak için nasıl önlemler almalıyım? Teşekkürler..

27 Ekim 2013 11:20
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

Tomografi çektirmek istemiyorum.

Hocam benim küçükken bademciğim ve burnumdan bir et alında.Doktorlar burnumda kemik büyümesi olduğunu ve bunu 18 yaşından önce alamıycaklarını söylediler.Asıl soruna gelirsek bende sünizit, geniz akıntısı ve alerjide var.Ama bu geniz akıntısı o kadar pis kokuyorki 1 metre öteden bile anlaşılıyor.Artık insanlarla konuşamıyorum iyice asosyal oldum.Bu yüzden bir kulak burun boğaz uzmanına gittim ve bana sünizit için tomografi çektirmemi söyledi.Ama zaten önceden bir doktor beni elle muane ederek sünizitim olduğunu söylemiştim.Bunun için o kadar RADYASYON almaya değer mi?İlerde kanser olmaktan korkuyorum. Birde hadi gittim diyelim, Bu hastalığın kesin tedavisi var mı?Antibiyotik verilip gönderilmekten bıktım artık.

20 Ekim 2013 12:39
Prof. Dr. Teoman Dal Doktora Sor

Prof. Dr. Teoman Dal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube