Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Geniz akıntısı

Merhaba Hocam bende sinuzit ve geniz akıntısı var buda mide bulantısına sebep oluyor biraz yol yürüdügümde spor yaptıgımda midem bulanmaya baslıyor doktora gittiğimde bana bununla yaşamayı ögrenmem tavsiye edildi ve okyanus suyu verildi sizce tedavisi mümkün müdür? Teşekkür ederim.

21 Mart 2017 10:40
Prof. Dr. Fatih Bora Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Bora tarafından cevaplandı.

Mr incelemesi

Hocam bas agrisi bas donmesi ve basimda hic gecmeyen bir ugultu sesi yuzunden noroloji uzmanina gittim Mr ve ultrason cekilmemi soyledi mr sonucmda: Sol maksiller sinus tabannda 3cm bir àdt, sag mak. Sinuste 1cm capli birkc adt retansiyon kisti izlenmistir. Sol frontal, bilateral ethmoid ve bilateral sfenoid sinuslerde hafif mukozal kalinlasmalar mevcuttur. Lateral ventrikuller arasinda kavum septum pellisiduma ait varyatif gorunum izlenmistir yaziyor. Acaba ne anlama geliyo ?

10 Şubat 2017 21:55
Prof. Dr. Fatih Bora Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Bora tarafından cevaplandı.

Ne anlama geliyor

Frontal sinüs tabanında mukozal kalınlaşma izlenmişdir. Her iki makseller sinüsaerasyonunu tama yakın azaltan sağ orta ve aşt nazal konkaya uzanım gösteren yumuşak doku dansiteleri izlenmişdir. Her iki osteometal birim obliteredir. Nazal pasajkısmen obliteredir. Nazal septum saga deviyedir. Sol orta nazal konkaiçin bülloz konka yorumu yapılabilir

30 Aralık 2015 15:24
Prof. Dr. Fatih Bora Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Bora tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube