Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

farenks

sayin Doktor: uzun yillardir faranjitim var ; yukseldigi zaman o bolgede kizariklik ;kasinti ; konusunca bogazda yorulma ve agri hissi vessaire tarzinda rutin kronik faranjik sikayetlerim oluyor belli zamanlarda ;ancak bu defa bogazima ince fenerle baktigimda farenk bolgesinde iltihabik bir gorunum farkettim ; uzeri ince kirmizi venli farenks denen bolgenin her 2 tarafindan dil dibine dogru uzanan iltahap var ;farenks duvari uzerinde ve onunla ayni seviyede bu hafif odemli goruntu; beyaz sari renkte ve aydir orda duruyor gecmiyor. farenks bölgesinde oluşan ve fistul falan olmayan goruntunun bu kadar uzun sure orda durmasi normalmi? belki dahada daha uzun suredir vardi o iltahabik goruntu ancak ben yeni gordum ; cunku gorulmesi biraz zor bir...

16 Mayıs 2014 12:32
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

Problem nedir?

Merhaba, benim boğazımla ilgili şikayetim var. Boğazım çok hassas ayaklarım çıplakken yere bastığımda, ya da ufak bi soğuk aldığımda boğazımda gaz oluyor. Geğirmek zorunda kalıyorum. Gece uyurken bazen nefesim kesiliyor ve uykudan aniden uyanıyorum.Boğazımda gaz olduğu için uyuyamıyorum, sıcak su içip afedersiniz geğirmeden uyuyamıyorum. Ve bazen yemek yerken boğazımda takılma hissi ve yutma güçlüğü oluyor. Yüksek yastıkta da pek rahat uyuyamıyorum, alçak yastıkta uyuyabiliyorum.Sabahları yataktan uyanıldığında kalın sese sahip olup bi saat sonra falan düzeliyor.

17 Nisan 2014 11:47
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

Dilde Yara

Dil'in Orta Kısmında Sivilce Tarzında Dikenimsi Bir Oluşum var. 2 hafta önce çıktı hala devam ediyor ve boğaza yayılan tarzda bir ağrı var dil köküne kadar ağrı var Bu ne olabilir Hastalık Bende degil annemde annem 47 yaşında.

13 Nisan 2014 19:43
Doç. Dr. Ahmet İslam Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet İslam tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube