Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

aort kökü genişlemesi

oglum 33 yaşında120 kg ve panik atakve aort kökü genişligi 41 cm tansiyonu genelde düşük ama 12/8oldugu zaman kendini çok kötü hissediyor. şekeride fazla degil 120 civarı .fakat kalp ve tansiyonla ile ilgili ilaçlar kullandıgında bazen rahatlıyor.bu günlerde kendini çok kötü hissediyor sanki kalbim duruyor tekrar çalışıyor diyor. doktoruna gitmesini önerdim ya aortta genişleme büyümüşse ameliyat derse diye gitmiyor.panik ataktan kaynaklanıyor olabilirmi.Balıkesirde oturuyor .ne yapabiliriz Panik atak içinde ilaç alıyor, kiloda etken olabilirmi.saygılarımla.

18 Aralık 2012 01:09
Uzm. Dr. Muhammed Şentürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Muhammed Şentürk tarafından cevaplandı.

kalp

merhabalar ben bundan 1 yıl önce sağlık ocağına kontrole gittiğimde doktorum bana kalbimle nabzımın uyumsuz attığını bir uzmana gözükmem gerektiğini bir de kötü huylu kolestrolüm olduğunu söyledi. herhangi bir şikayetim olmadığı için ciddiye almadım . daha sonra kalbimde ritim bozukluğu basladı bunuda fazlasıyla hissediyorum . su sıralarda yorgunluk hissim arttı ellerimde titreme kulaklarımda basınc basladı . sizce sorun büyük müdür ? babamda kalp krizi nedeniyle vefat etti . genetik olabilir . tavsiyeniz nedir ?

5 Ekim 2012 19:55
Uzm. Dr. Muhammed Şentürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Muhammed Şentürk tarafından cevaplandı.

asd

hocam merhaba bir sorum olucaktı size. 23 yasındayım ve kücüklüğümden beri nefes darlığı cekiorum merdiven cıkarken bile hemen tıkanıyorum kalbim hemen hızlanmaya başlıyor ve sol olmuzmda her zaman bi ağrım var kırsam koluma daha az acıcakmış gibi geliyor. gecen gün hastaneye gittim üfürüm olduğu söyledi doktorum hemen ekg cekildi kanım alındı göğs röntgeni cekildi doktorum hemen bi gn sonraya acil eko istedi kendi geldi cekti ekoda sekundum asd bilinmiyor dedi... "tee" önerilir dedi hemen acil "tee" cektiler sağolsun ilgilendi boğazımdan bi hortumla bişe yaptılar onunda sonucu aynen söyle... "İAS'de PFO komşuluğunda 0,2 cm lik drop aut mevcut. bu bölgeden renkli doppler ile soldan sağa geciş mevcut. hastada pfo tüneli mevcut, kontrast vals...

11 Temmuz 2012 02:02
Uzm. Dr. Muhammed Şentürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Muhammed Şentürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube