Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tansiyon ve doğum kontrol hapı

Merhaba, 27 yaşındayım taşikardi nedeniyle beloc 25 mg kullanıyorum. 2 aydır çikolata kisti tedavisi için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Ayrıca 1 ay önce biontech 2. doz oldum ve doktor tavsiyesiyle 5 gün coraspin aldım. Normalde *** *** ** civarı olan tansiyonum son 1 aydır *** *** ** civarında, küçük tansiyonum stresli zamanlarda 90a yaklaşıyor. Bu doğum kontrol hapından kaynaklanıyor olabilir mi? Ailemde kalp damar hastalıkları var. Doktorum doğum kontrol hapını uzun bir süre kullanmam gerekebileceğini söyledi, bu durumda sorun yaratır mı?

13 Eylül 2021 18:39
Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ Doktora Sor

Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ tarafından cevaplandı.

hareketsiz hâlde tansiyon yüksekligi

hocam merhabalar 20 yasindayim 62 kiloyum virüs sebebiyle sürekli evdeyim evin içinde dolasiyorum en fazla tansiyonumu olctugumde 14/8 15/8 oluyor bu önceden de olurdu ama 2 kere olcutugumda biri yüksek biri normal çıkardı babam tansiyon hastası tansiyon yükseldigi halde belirtiler gözükmüyor hipertansiyon başlangıcı olabilir mi doktora gidicem gidemiyorum cevaplarsanız sevinirim

24 Mart 2020 17:02
Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ Doktora Sor

Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ tarafından cevaplandı.

Ramazanda tansiyon sıkıntısı

Hocam merhaba,annem normalde tansiyon hastası ilaç kullanıyor.İlaç kullandığında tansiyon değerleri normal.Ramazan ayında oruç tuttuğundan,iftardan sonra genelde tansiyonu düşük oluyor.100/60 civarinda .Normalde 12-13/8-9 arasında değişiyordu.Yemek yedikten sonra tansiyonu 10/6 seviyesinde olunca uykulu halsiz oluyor.Bunun bi zararı var mıdır,neden kaynaklanıyordur?Cevabınız için şimdiden teşekürler.

12 Haziran 2017 16:20
Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ Doktora Sor

Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube