Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Mitral darlığı

Hocam merhabalar 1,5 sene önce tesadüfen öğrenmiş oldum mitral kapak darlığım vardı 10 ay önce ciddi derecede ilerlendigi gözlemlendi ( 0.9 ) a kadar biter kapak darligi var acil ameliyat olman gerekiyor veya balon yapılması gerektiğini söylediler balon istedim balon yapıldı 8 ay önce... ve 2.3 e kadar acıkma sağlandı.. Şu an ise 4 aylık hamileyim kardiyoloji bölümüne kontrollerimi gidmttigimde pro BNP değeri min yükseldiği belirlendi 1.5 ay önce 320 iken, iki gün önce gittiğimde 480 olduğunu söyledi kardiyolog doktorum artık 1 ayda bir sıkı takip edilmem gerektiğini söyledi doktorumla bunları detaylı görüşemedim beni neler bekliyor hocam çok fazla ilerleme olur mu bu degerde ?? Diğer yükselmemesi benim elimde mi ne yapmam gerekiyor?? Bu yi...

14 Ekim 2021 20:02
Uzm. Dr. Rahşan Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Rahşan Turan tarafından cevaplandı.

Mitral kapak üflemesi kontrolü

Hocam şuan hangi hastanede görevdesiniz size nasıl ulaşabilirim 6 ay önce siz bakmıştınız kalpte mitral kapakta üfleme var demiştiniz 6 ay geçti tekrar size kontrol ettirmek istiyorum

4 Temmuz 2018 22:20
Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uğurlu Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uğurlu tarafından cevaplandı.

Mirtal darlık

İyi günler. Kalpte çarpıntı sıkışma gibi sikayetlerle kardiyoloji doktoruna basvurdum . özellikle merdiven çıkarken batma şeklinde sıkışma meydana geliyor ve kalbim sanki kasılıyor fakat gevsemiyor gibi hissediyordum bir baskı var gibi . doktorum fibrotik hafif mitral darligi ( maksimum gradirnt 9mm Hg , ortalama grad. 3mm Hg ) mitral yetmezligi 1°/4 . sol atriyum dilatasyonu, teşhisini koydu ve yılda bir kontrole gel dedi . biraz araştırma yapınca ani ölümlere sebep olduğunu falan öğrendim. Doktorum sikayetlerimin bu darliga bağlı olmadigini kan degerlerimin düşük oldugunu söyledi.(HCT 39.6 - HGB g/dl 11.7) Siz ne düşünüyorsunuz.

25 Şubat 2018 16:54
Prof. Dr. İstemi Nalbantgil Doktora Sor

Prof. Dr. İstemi Nalbantgil tarafından cevaplandı.

Mitral kapak hafif-orta darligi

Hocam annemde hafif-orta derecede mitral kapak darligi var. 5 yildir ilac kullaniyor. İlaclari, ritim duzenleyici, kan sulandirici ve idrar sokturucu. 3 tane ilac kullaniyor. Hocam size sorum, idrar sokturucu ilaci haftada 2 gun 1er tane iciyor. Bu ilac yerine hergun 2 litre su icse ayni isi gorurmu? Birde idrar sokturucu ilaci yaz aylarinda kullanmiyor,sadece kışın kullaniyor. Hocam birde kan sulandirici ilac 4 gun icilmez ise sonrasinda ekokardiografi cekildiginde kapaktaki darlik derecesi az yada cok gorunmesini etkilermi? Simdiden cok tesekkurler hocam , iyiaksamlar.

6 Aralık 2016 00:52
Uzm. Dr. Atakan Yanıkoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Atakan Yanıkoğlu tarafından cevaplandı.

mitral darlık ve gebelik

Hocam Merhabalar ; Müsaadenizle size bir sorum olacak, eşimde çoçukluğundan beri 1,5-1,6 mitral darlık mevcut ve şuan gebe, doğum yapmasından ve gebeliği devam ettirmemizde sizce bir sıkıntı var mıdır veya devam ettirirken ne gibi sıkıntılarla karşılaşabiliriz? Değerli cevabınız için teşekkür ederiz.

3 Haziran 2015 15:26
Prof. Dr. Habib Çil Doktora Sor

Prof. Dr. Habib Çil tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube