Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 11 soru cevaplandı.

Hocam bu sonuçlarım neyi ifade ediyor

Hocam geçmişteki kan tahlili sonuçlarım bu şekilde çıktı. Bu sonuçlar neyi gösteriyor Haziran 2023'te arka arkaya şiddetli kalp teklemeleri, yüksek nabız, sırt ağrısı, göğüs ağrısı şikayetleriyle acile gittim. Saatlerce acilde yattım, aralıklarla benden kan tahlili aldılar. Bu sürede 2-3 defa EKG çekildi normal dediler, o EKG'lere. Oradaki kan sonuçlarım bu şekilde çıktı. TROPONİN T değerim neden bu şekilde yüksek çıkmış ve sonraki ölçülen iki TROPONİN T değerlerim normal görüldüğü üzere. (Kan sonuçlarımın ölçümünde hiçbir hata yokmuş. Yani Gerçek değerlerim bunlarmış.) Kalp krizi mi geçirmişim. Veya kalbim herhangi bir şekilde hasarlanmış mı. TROPONİN T değeri neden normalden yüksek çıkar. Bu sonuçların ciddiyeti nedir. Bu soruların cevapl...

22 Şubat 2024 12:50
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin tarafından cevaplandı.

Brekardi

hocam yaşım 24. bu sabah uykudan güçlü kalp atışı ile uyandım. beni o uyandırdı. ama hızlı bir atıştan bahsetmiyorum. saniyede 1 bile olmayan ve sert vuran bir kalp atışı ile. beni uykudan uyandırdı. uyandıktan sonra bi 30 saniye daha devam etti sonra düzeldi. uyurken soluma yatmışım. ve şöyle bir durum var, kalp bölgemde ağrı hep var. kola bacağa falan yansımıyor göğüste baskı da olmuyor ama sol kalp hizamda böyle rahatsız edici bir ağrı özellikle nefes alıp verirken hep var. daha önce taşikardi oldu da, hadi onu çarpıntı dedik stres dedik geçtik ama uykumdan yavaş atım ve sert atım ile uyanınca biraz tirstim hocam. siz ne önerirsiniz. yaşım daha 24. Ailemde kalp öyküsü yok. bu bahsettiğime ne sebep olabilir? eko’da hiç bir sıkıntım çıkmad...

17 Şubat 2024 10:09
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin tarafından cevaplandı.

Atriyal taşikardi

Merhaba.4 aydır ara ara nabzımda hızlanmalar oluyordu.En ufak bir eforda nabzım çok yükseliyordu.Ekg,holter,eko çekildi sinüs taşikardisi denildi.Doktorum panikatak olabileceğini söylemişti.Fakat 3 hafta önce bayılacakmış gibi bir his oldu nefesim daraldı ardından nabzım birden 160 a çıktı acil servise gittim ekg çekildi atriyal taşikardi dediler ablasyon işlemi önerdiler.Daha çok Stresli olduğumda bu çarpıntılarımın olması bana da panikatak mı acaba diye düşündürtüyor.bu şikayetlerimin panikatakla bir ilgisi olabilir mi Ablasyon işlemini olmalı mıyım?

29 Ocak 2024 22:35
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin tarafından cevaplandı.

Ablasyon yaptirmamak

Geceleri kalbimde 3saniye kadar durmalar yasaniyor. Bradikardi dediler. Ayni zamanda gunduzleri cok carpintim oluyor 150 civari nabiz. Gece 30 civari. Doktor sinus sendromu var. Tasikardiyi cozmemiz lazim, Ablasyon yapilmali dedi. Kalp atisimdaki pause 'lar tasikardi atagi sonrasinda oluyormus. Eger tasikardiyi cozersek bu durmalar ortadan kalkar dedi. Ekg'ye bakarak bu sekilde bir cikarim yapti. Iki sorum var. 1-svt ataklarini ablasyonla cozunce bradikardi de gecer mi? Boyle bir ihtimal, aralarinda baglanti varmi? 2-ablasyon isleminin ne kadar aciliyeti vardir?hic bir islem yaptirmasam hayatima bu sekilde carpintilarla devam etsem ilerleyen donemde nasil zararlari olabilir? Ekg holter sonuclarimi gonderebilirim yardimci olursaniz yol goste...

29 Kasım 2018 18:51
Uzm. Dr. Çiğdem Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Çiğdem Koca tarafından cevaplandı.

ventriküler ekstra sistol

enim günlük yaşantımda beni rahatsız eden çarpıntı,nefes darlığı yorulma gibi rahatsızlıklarım yoktur. Safra kesesi ameliyatı için hastahaneye yatış yaptım ameliyat sırasında nabız yüksek olduğundan ameliyattan geri çıkarıldım. kardiyoloji doktorunun takmış olduğu 24 saatlik holter sonucunda ise " yaklasık *** *** ** ventriküler erken vuru tespit edilmiştir . " ablasyonla düzelebilecek midir. yoksa ilaç tedavisi varmıdır.

6 Temmuz 2018 10:39
Uzm. Dr. Rahşan Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Rahşan Turan tarafından cevaplandı.

Çarpıntım var

Merhaba Doktor Bey, senede üç dört kez bir saat kadar süren çarpıntılarım oluyor. 35 yaşında çalışan bir bayanım. Kalp hızım 190 na kadar çıkıyor. Gittiğim doktorlar bana hemen abladton öneriyor. Sizce bu gerekli mi? Ablasyon yaptırmaktan açıkça biraz korkuyorum. Ne yapabilirim?

21 Nisan 2018 18:10
Uzm. Dr. Veli Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Veli Kaya tarafından cevaplandı.

tambocor(flecainide)

Turgay bey geçen yıl bu zamanlarda atriyal fibrilasyon dan dolayı CRYO ABLASYON oldum ilk 6ay iyiydim son bir kaç aydır ekstra atimlarim çok olmaya başladı 1ay öncesinde holter taktırdım atriyal fibrilasyon tekrarlamış dedi şu anda nortan 50 mg ve rytmonorm 150 mg 2*1 kullanıyorum ilaçlar pek fayda etmiyor bu aşamada ne yapabilirim tambocor denen bir ilacı buldum flecainide içeren bu ilaçlara dirençli ekstrasistol ve paroksismal atriyal fibrilasyon ataklarına iyi geliyormuş bu ilaç hakkında bilginiz var mı?bana iyi gelir mi?yoksa ikinci kez ABLASYON mu olmalıyım ikinci ABLASYON u önerir misiniz ?şimdiden teşekkürler.

17 Ocak 2018 09:52
Doç. Dr. Turgay Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Turgay Işık tarafından cevaplandı.

Kolesterolyukseklıgı

Hocam saygılar son tahlilde HDL 43 LDL 160trig144tkol229hbac1 5.7dr bana glikojen gunde2000mg ve no o norm 0.5 mg günde bir kere verdi Hocam saygılar son tahlilde HDL 43 LDL 160trig144tkol229hbac1 5.7dr bana glikojen gunde2000mg ve no o norm 0.5 mg günde bir kere verdi şekerim kontrol altında gazi derler bu nov o norm un zararli olduğunu kullanmami onermiyorlar size güvendiği için değerli görüşünüzü almak istiyorum bu dozun zarari var mi ayrıca kolesterol ilaci almiyorum ne dersiniz kontrol altında gazi derler bu nova norm un zararli olduğunu kullanmami onermiyorlar asize güvendiğim için değerli görüşümüzü almak istiyorum bu dozun zarari var mi ayrıca kolesterol ilaci almiyorum ne dersiniz sabaj10zeytın jaftada3yumurta bir tatlı kaşığı tahı...

21 Aralık 2017 21:35
Doç. Dr. Turgay Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Turgay Işık tarafından cevaplandı.

Kalp Ritmi

Hocam Merhabalar çarpıntı şikayetiyle defalarca kardiyolojiye başvurdum defalarca ekg eko bir kez de stress testi yaptırdım bir şey yok dediler 7 ay concor 2.5 kullandım cipralex yazdılar onu kullanmadım .En son dayanamayıp holter taktırdım.Sonuçları buradan atıyorum.25 yaşındayım kilom 78 boyum 178 https://i.hizliresim.com/9DDrzZ.jpg https://i.hizliresim.com/4GGVA7.jpg https://i.hizliresim.com/WGGpv4.jpg Bir degerlendirebilir misiniz teşekkür ederim?

11 Aralık 2017 12:18
Doç. Dr. Turgay Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Turgay Işık tarafından cevaplandı.

çarpıntı bazen de agrılarım var .

merhabalar, 25 haftalık gebeyim. eko da muayene de her sey normal çıktı ama 24 saatlik holter ölçümünde 330 adet ves görülmüş. ne yapmayalım? korkulacak bir durum söz konusu mu?

11 Ekim 2017 16:15
Prof. Dr. Meltem Refiker Doktora Sor

Prof. Dr. Meltem Refiker tarafından cevaplandı.

Ablasyon tedavi sonrası nefes darlığı

Merhabalar hocam iyi çalışmalar dilerim.ben 19yasindym.nabzim beklemedigim bı anda 240'a çıktı.gittim ve kardiyoloji doktoru Eps ablasyon tedavisi gerektiğini söyledi. Ve ablasyon tedavisi oldum.basarili gecti. çok şükür hocam ama tedavi olalı 2.50 ay oldu bende nefes darlığı oluyor. ve kalbimin atımını duyumsuyorum oturduğum zaman bunlar beni rahatsız ediyor.normalmidir sizce?ilgilenirseniz çok sevinirim. teşekkürler iyi çalışmalar sagolun.

11 Ekim 2017 13:57
Prof. Dr. Meltem Refiker Doktora Sor

Prof. Dr. Meltem Refiker tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube